pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Saturday, December 25, 2010

bukan kerana nama ..

okay .. short entry jek .. letih sesangat ni ..

esok pasukan bola sepak Malaysia akan final dengan Indonesia .. seteru kuat .. bukan dalam bab bola jer , malah dari segi kenegaraan .. korang semua pon dah tahu kan ? Juan malas nak cerita lebih pasal Indonesia yang tak habis-habis nak ganyang negara kita .. kita buat baik , diorang balas tahik .. okay , jangan ada yang terasa .. bukan semua orang Indonesia jahat dan bukan semua orang kita baik .. itu hakikat ..

tadi Juan baca entri En Ben .. and Juan sangat bersetuju .. seriusly , Juan sangat bosan dengan mutu bola sepak kita sekarang .. main macam nak tak nak jer .. semangat kesukanan ? Juan tak nampak .. mungkin ramai yang tak bersetuju dengan Juan .. " alah , kau ni pandai cakap jer.. cuba kau main tengok camner .. " .. yes , Juan hanya pandai bercakap .. and Juan langsung tak ingin nak berada dalam team bola kita ..

sebab ? sebab Juan tahu takkan ada keserasian .. bagi Juan , kalau Juan terlibat dengan mana-mana sukan , Juan akan buat yang terbaik .. setakat Juan mampu .. bukan nama yang Juan inginkan .. tapi kepuasan .. Juan pernah wakili Terengganu dalam permainan rugby .. and Juan sangat puas bermain .. walaupon kalah dan just menjadi juara bowl jer ..


Juan  ada kawan yang main bola untuk pasukan Terengganu .. and Juan tahu bahawa bayaran adalah lebih penting dari semangat kesukanan .. kalau bayaran mahal , baru pemain akan bermain bersungguh-sungguh .. begitu jugak sebaliknya .. so , macamana mutu permainan nak meningkat ?

untuk perlawanan esok , Juan akan tengok .. Juan mmg minat bola .. harap sangat pasukan kita boleh main dengan baik .. kalah atau menang nombor 2 .. yang penting maruah bola sepak kita .. adakah kita nak menang sebab kesilapan orang lain ? atau menang kerana kita mmg hebat dan layak ? think .. biar kalah janji bermaruah .. itu lagi bagus .. 

tujuan Juan tulis benda ni bukan sebab Juan nak menghentam .. tapi sebagai cabaran untuk diorang .. Juan nak sangat tengok bola sepak kita macam dulu .. menjadi kegerunan pihak lawan .. Juan tak layak main untuk negara .. tapi Juan mewakili suara peminat bola sepak Malaysia .. kami inginkan mutu ..

cukup pasal bola .. malam ni jom sama-sama tengok tv2 .. Pilih Kasih .. sebelum ni Juan tak pernah layan pon rancangan ni .. tapi sebab musim ni kawan Juan ada , so Juan nak tengok .. hakhak!  Juan bukan mengaku dia kawan Juan sebab dia bakal jadik artis , tapi sebab mmg beliau kawan Juan .. dan kami sangat kamceng .. sebagai kawan , Juan harus support minat member .. walaupon Juan tak berapa berkenan dengan kebanyakan artis .. serius bukan kerana nama .. jom malam ni kita undi Afiq Meadin .. tetiba Juan kena tengok Pilih Kasih .. member punya pasal ..

okay , sory sebab entri agak panjang .. Juan tahu korang malas nak baca .. tapi kedua-dua jari tengah Juan ni macam gatal jer nak menari-nari atas keyboard ni .. nak buat macamana .. hakhak!

bye .. nak pergi mandi pulak .. panas ..




p/s   Juan menulis bukan kerana nama .. serius .. tapi kerana nuffnang .. hakhak!  okay , itu tipu ..


4 ribu orang sedang beromen ;D:

miss cloudy said...

salam singgah... entry pendek.. tapi pjg gak.. hehe.. first time here thru ben

JuanYuan said...

@miss cloudy
haha..gatal nak menaip..keh3

Miss SurferParadise said...

grr.. suruh shah rukh khan tuh datang balik g kolej! suka suki je postpone study .. (ada suara dengki di situ)

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
haha..dia dah terkeluar dah mlm ni..

oh no

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...