pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Wednesday, December 1, 2010

hati gua panas !

huarghhhh ! mood kemut tengah geram + marah + sakit perut + terkincit  ..

Juan baru balik dari bandar .. pergi bank .. buat apa Juan pergi bank? Juan pergi beli sayur .. mak pesan tadi ..

niat dihati nak pergi ambik duit .. then, terus nak pergi pantai .. layan perasaan dekat pantai .. usha-usha awek .. walaupon tak pernah dilayan .. tapi Juan tetap tak berputus asa .. Juan percaya pada jodoh .. mana tahu Juan bertemu jodoh kat tepi pantai .. kan ?

ingat nak pergi ngan motor .. tapi hujan pulak kat tempat Juan ni .. so, dengan semangatnye Juan start kereta .. then, Juan perasan minyak dah dekat level 'E' .. entah sampai entah tidak dekat bank tu .. nak mintak ngan mak, takut kena marah .. pandai naik tapi tak reti nak isi minyak ..

so, Juan cekalkan hati .. pasang 'the secret' .. harap-harap sampai dekat bank .. lepas ambik duit , isi minyak , boleh terus pergi cari jodoh .. dalam kereta Juan pasang lagu kuat-kuat .. sambil tersenyum girang .. siap bersiul lagi ..

syukran , sampai jugak dekat bank .. tu pon bawak kereta terkemut-kemut .. nak bawak laju tak boleh .. save minyak .. hujan jugak dekat bank ni .. lebat pulak tu .. nak redah ke tak nak ? kalau tak redah, nak tunggu hujan berhenti lambat jugak .. argh, duit punya pasal .. Juan redah ..

sambil dok cucuk kad tu, Juan dah terbayang jodoh Juan tengah menunggu kat tepi pantai tu .. main-main air .. sambil tangkap ketam angin .. kain terselak paras lutut .. pergh ! sayang, tunggu abang .. nanti abang sampai   .. kita main air sama-sama ..

gedebuchh ....   prangggg ...

bagaikan kaca yang terhempas kat batu tepi pantai .. macam tu lah rasa hati Juan sekarang .. Juan tengok betul-betul dekat skrin mesin atm tu .. tak percaya .. tak mungkin kot .. baki RM 9.45 .. pergh .. sangat banyak .. cukup untuk Juan pergi KL .. siap boleh pusing-pusing Singapore lagik .. ni takde lain ni .. MARA buat hal lagik ni .. takkan tak masuk lagi ? dah 1 haribulan kot ..

arghh .. stress bangat .. punyalah semangat redah hujan .. tapi habuk pon tarak ! macamana dengan jodoh Juan kat tepi pantai tu ?? oh, sayang .. sorry, abang tak dapat datang .. sila turunkan kain tu .. tak sopan !

Juan masuk kereta .. start kereta nak balik .. sayu tengok meter minyak tu .. sampai ke tidak ni ?? kalau tak sampai ? takkan nak tolak ? kalau motor takpe jugak .. ni kereta .. bapak besar .. kalau Juan tolak, sape yang nak kawal stereng tu ? oh tidak !

nampaknye, kena pasang 'the secret' kaw-kaw ni .. (korang google lah sendiri apa benda 'the secret' tuh) .. tawakal jek sekarang ni .. kalau tadi pasang lagu kuat-kuat .. sekarang terus tutup radio .. nak beristighfar sambil drive .. kalau tadi terkemut-kemut .. sekarang super kemut .. arghh ..

bawak kereta slow-slow adalah sangat tak best .. malu dekat makcik yang potong tadi .. siap buat sign 'peace' lagi .. huh .. hari ni hari lu makcik .. nanti gua carik lu .. kita repeat ..! tapi nasib Juan baik .. 15 meter nak sampai rumah baru kereta tersenggut-senggut .. fuhh, nasib dah dekat .. kuat jugak kuasa minda Juan ni .. kalau tak, tak tahu lah nasib Juan ..

now, sangat happy sebab dah sampai rumah .. tapi agak terkilan sebab tak dapat jumpa jodoh kat tepi pantai .. kesian dia tunggu sorang-sorang .. mesti dia kecewa ngan Juan .. sorry sayang ..

dah, Juan nak mandi .. takut demam .. sekarang pon ngah selsema tak berhenti ni .. huh ! benci betol !

31 ribu orang sedang beromen ;D:

meaw said...

hahahaha! sabo jela !

Miss SurferParadise said...

sabar la juan ... memang MARA xseru ag .. cehhh .. kak geng dengan makcik 2 sebenarnya .. makcik 2 kemsalam .. nanti racing lg ..

PinQib said...

hehe.. kemut kemut ni macam citer ngompol astro ria rituh.. sabo3



CIKGU SEKARANG GARANG!
Kisah Jiwang. MUST READ!

JuanYuan said...

@meaw
tgh sabor la ni..haha

mencik..;(

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise

ermm...sob3 ;(

JuanYuan said...

@PinQib
hahah..yeke??

a'ah..ngah sabar ni..hak3

Miss SurferParadise said...

adehh .. akak gurau je larh .. hehehe
="D

sharaBUNGA said...

kah kah kah :)

sharaBUNGA said...

alolo, sbrla. nk 10 hengget tak ? hehhe

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
haha..taw :))

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
ahaha..apesal lu gelakkan gua?arghh..

nak3..20 ringgit boleh??hehe

ShaLLeyShaLina said...

mung sengal la juan kahakhakhaka

JuanYuan said...

@ShaLLeyShaLina
argh..gua tengah panas lu cakap sengal pulak..

argh,,

fatin izzati said...

juan plz kol mara suh masok kan cepat skit duit tuh...
xkan nak kenr pose kot.waaaa....

JuanYuan said...

@fatin izzati
hahah..da col..

xdlayan..hahaha

Miss Yaty said...

citer betul ke ni juan?huhu

kesian nye kat date juan..heheh

JuanYuan said...

@Miss Yaty
betul ni..

based on true story..hahah

M a W a D D a H said...

nati dapat la tu duit mara...sabo..paw duit mak dulu...haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

huhu..sian juan

JuanYuan said...

@M a W a D D a H
hahah..banyak sgt dah duit mak kene pow...hak3..

JuanYuan said...

hahah..xpe.. da masuk pon..hak3

Pendekar Berkuda said...

hahaha....sian..dah masuk dah....boleh jumpa awek kan juan??

Wahida Nasution Thakhrim said...

sabo yea.. jangan marah2.. meh ambil tag kat sini..

JuanYuan said...

@Pendekar Berkuda
yup..haha..:))

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. wooooo hati panas.... tak pe beb jangan demam panas lagi lahhh hot serba tak kena dibuatnya tambah lagi selesema lagi lah hot...

sabar beb....

JuanYuan said...

@Wahida Nasution Thakhrim
huh? tag??hehe

JuanYuan said...

@Afzainizam
hak3..da sejuk da :))

KABAKOGA said...

rokes bro..,

JuanYuan said...

@KABAKOGA
yup..ngah rokes la ni..haha

da ok da..saje je buat gempak..haha

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek..

Anonymous said...

terima kasih amigo! besar posting!

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...