pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Friday, December 10, 2010

jawapan teka-teki ..

hai .. selamat berhari Jumaat semua .. Juan baru balik solat Jumaat dekat masjid
 ( nak cakap jugak ) .. korang yang lelaki pergi tak ? pergi ? bagus ! Juan tahu , semua blogger lelaki bagus-bagus .. kan ?

okay , entri ni adalah untuk bagi jawapan dekat soalan teka-teki yang lepas .. tak ramai yang cuba jawab .. mungkin diorang malas nak berfikir kot ? hakhak! takpe-takpe .. Juan just nak share je .. for fun orang cakap .. just nak berkongsi zaman kanak-kanak .. hahaha ..

jom tengok jawapan ..


1)   Sepasang stokin hijau direndam ke dalam air yang berwarna merah .. apa akan jadi pada stokin tersebut ?
- stokin akan jadi basah ..

2)   Binatang apa yang menyayangi orang tua ?
- burung belatuk .. sbb "bela atuk"  :))

3)   Bunga apa yang haram disentuh oleh kebanyakan lelaki ?
- Bunga Citra Lestari .. bukan muhrim .. lalalala ..

4)   Emak apa yang sangat keji dan berdosa ?
- "emak ayam" ..

5)   Ada sebuah kapal terbang .. Ia terbang sangat tinggi .. kemudian , ia terlanggar seekor burung .. lantas kapal terbang itu jatuh menjunam ke laut .. ketika di permukaan laut , sekumpulan ikan bilis telah menolak kapal terbang tersebut hingga berjaya terbang semula .. dalam kes ini , siapakah yang paling kuat ?
- Juan paling kuat .. kuat tipu ..

6)   Bila loceng bas ditekan , bas akan berhenti .. apa yang akan turun dulu ?
- meter ..

7)   Bila gajah jadi ayam, lalu singa jadi ayam, dan kambing jadi ayam .. ayam akan jadi apa ?
- ayam akan jadi banyak ..

8)   Benda apa .. masuk melalui satu lubang .. kemudian keluar melalui dua lubang ?( bukan lucah )
- seluar .. hakhak!

9)   Apakah perbezaan jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi ?
- jatuh pokok , panjat dulu baru jatuh .. jatuh perigi , jatuh dulu baru panjat ..

10) Lampu apa kalau dipecahkan , maka akan keluar orang ?
- lampu kereta/rumah orang lain .. tuan dia akan keluar untuk maki atau mintak ganti .. hakhak!


okkay .. itulah jawapan yang sebenar .. senang je kan ? mana ade susah .. teka-teki budak tabika kemas jer pon .. hakhak!

Juan nak lunch jap .. jom same-same .. anyone ?




12 ribu orang sedang beromen ;D:

Miss SurferParadise said...

cehhh ... tang seluar je betul dop ?

laksamberlipat said...

juan x dapat adiah ker???
ahahaa

Miss Yaty said...

eh3..jawapan yaty sume betullah..haha...

*padahal tak sempat tengok entry teka teki semalam sebab xBW kat sini...
huk3..

kalau de teka teki lagi,juan sound satu blog taw..senang yaty alert n jenguk..hihi ;)

hamzah ian said...

tensen tol la.. smua aku salah. dem dem

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
hahaha...taw takpe :))

JuanYuan said...

@laksamberlipat
hahaha..hadiah pew lark?

hak3..

JuanYuan said...

@Miss Yaty
haha.. 2 la pasal..

sedih taw ... sob3 ;(

haha.. ok2 . nnt juan sound kuat2

laksamberlipat said...

adiah sbb jawab betol laa...ngeeee

JuanYuan said...

@hamzah ian
dah lu tak jawab mcmna nak betul..grrr

JuanYuan said...

@laksamberlipat
hahaha..xde org nk bagi..haha :((

Afiefah Safieni said...

hahha...
selalu kena soklan cam ni..
tapi selalu x dapat jwb..
pelupa betul..
hampeh...!!

JuanYuan said...

@Afiefah Safieni
haha..kuat makan semut..ki3

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...