pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Thursday, December 16, 2010

tidak seperti dulu

hai kawan-kawan .. ada sihat ka ? apa ? sakit ? jangan makan ubat .. nanti sembuh sendiri .. betul ..

Juan ada satu cerita yang Juan nak share ngan korang .. cerita yang meninggalkan kesan dalam hidup Juan .. cerita yang boleh men'down'kan semangat Juan untuk pergi ke kelas .. arghh ..

lecturer Juan pompuan .. beliau ni sangatlah best .. kitorang satu kelas mmg kamceng giler ngan beliau ni sbb beliau ni klakar dan sangat baik serta cantik .. ehem .. beliau ajar kitorang dua subjek untuk sem ni .. and kitorang mmg tak pernah ponteng pon kelas beliau ..

sebelum cuti midsem yang lepas .. kitorang dapat satu kad undangan dari beliau ... yess ! undangan PERKAHWINAN ! korang tahulah kan macamana hancurnya hati Juan ? Juan dah lama syok kat beliau .. and .. Juan bertepuk sebelah tangan selama ni .. tak sangka !





tapi Juan tak kisah .. ehh , kitorang tak kisah .. malah kitorang sangat bersyukur sbb beliau dah bertemu jodoh yang sangat sesuai ngan beliau *berlagak tenang .. and Juan sikit pon tak terasa walaupon cinta Juan ditolak mentah-mentah *tahan air mata .. 

yang menjadi masalahnya sekarang adalah , beliau tidak lagi seperti dulu .. kemesraan beliau .. layanan beliau jauh berubah .. tiada lagi gelak tawa mengiringi sesi pembelajaran dan tiada lagi gurauan manja seperti biasa .. yess .. semua ni terjadi selepas beliau kawen .. and benda ni sangatlah tak best ..

cuba korang bayangkan .. someone yang korang sangat rapat tiba-tiba jadi seperti orang asing ? .. kalau dulu kitorang sangat enjoy masuk kelas beliau .. even kelas tu sampai 3 jam , kitorang tak pernah merungut .. but now .. kitorang macam agak sedikit terganggu .. macam ada yang sangat tak kena ..





walaupon beliau cuba untuk berlagak slumber tapi tetap tak menjadik .. lawak beliau jugak agak plastik .. kalau boleh , kitorang nak beliau yang dulu .. sentiasa ceria dengan lawak-lawak yang agak sarkastik .. dan sangat pandai memancing mood kitorang untuk terus berada di dalam kelas yang super sejuk .. 

wahai puan .. please be ur self .. u'r killing our mood ! ..




p/s    adakah beliau rasa bersalah sebab menolak cinta Juan ?*perasan




11 ribu orang sedang beromen ;D:

pEmILiK diAri CoMeL said...

sedihnya baca...pepun,salam perkenalan...i dh jdi follower u,kalau rjin,singgah2 r sini ek..
http://unahuchna.blogspot.com/

JuanYuan said...

@pEmILiK diAri CoMeL
hahah..jgnla sedih2.. i nangis nnt..hak3..

btw,salam pkenalan :))

Miss Yaty said...

isk..sedeynye..

mmg betul pun..peranan lecturer mmg penting tuk wat kita minat blaja dan pegi kelas.

kalau dah tetiba jadi macam ni memng agak kekok skit..

apa kata juan explain kat dia..

juan cakap juan dan kawan2 juan rapat dgn dia kan..
so cubalah slowtalk..sebab takot tereffect kat pelajaran korang pulak.. dah lah 2 subjek tu.

pikir2kanlah yang mana terbaik tuk juan dan kawan2 :)

p/s: sowey pjg membebel. erk =.="

Misz Sephia said...

laki die psg spy kot..kuat jeles ke.. huhu

Miss SurferParadise said...

yeahh .. lepas ne dapat blik lect en.squidwardd .... huhuuu (xde kena mengena dengan entri)

JuanYuan said...

@Miss Yaty
tu la pasal..agak xbest gak r nk blaja..haha

umm..nnt try slowtalk..

takpela bebel pon..bkan selalu..haha

JuanYuan said...

@Misz Sephia
hahah..entah lor..

mungkin jugak..hak3

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
aiseh..baca ke tak ni??hahaha

tomatokering :) said...

haha ! juan juan ! gatai ek..
blajaq ke dok usha lec je ;P

JuanYuan said...

@tomatokering :)
hehe..2 in 1..hak3

..arcmabaharin.. said...

bengong mg...

hahaha. cik afiza ke??

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...