pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Saturday, December 18, 2010

all about 'makan' ..

hai-hai .. another tag yang perlu diselesaikan .. kali ni dari Encik Adil ..

tag ni berkisar tentang makan .. yer makan .. macam tahu-tahu jer Juan suker makan .. sebab tulah perut agak ke depan sikit ni .. hakhak! sikit jerlah ..

semua ada 17 soklan .. hurm .. sempat jugak nak habiskan sebijik oblong ni .. oblong ?? aduhh .. bulan ni tak makan oblong lagi .. lepas ni kena pergi cari lah ..

mulakan dengan Bismillah yer kawan-kawan ..


1. bagi 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesific nama makanan tersebut dan the way you like it ..


- ofcos la semua makanan mummy I .. aww~
- kari kepala ikan ..
- oblong .. best dowh ..

2. jenis air apa yang korang paling suka ?


- air yang berais semestinya ..
- milo ais ..

3. Which type of food yg korang prefer , pilih 3 .. malay , chinese , japanese , western , italian , mexican or arabian ?


- malay .. Juan sangat suka ulam-ulaman ..
- western ..
- japanese .. teringin .. tak pernah makan lagi ..


4. apa makanan yang korang paling expert masak ? dalam kata lain xyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa , orang akan kata "wah .. sedap giler ! " ..


- hurm .. masak air .. hakhak!
- nasi goreng belacan .. mesti try .. serius Juan tak tipu ..


5. semahal mana korang bayar untuk makanan korang ?


- kalau bab makan Juan tak kisah .. janji puas hati .. 


6. beri nama restoran pebret .. apa makan kat situ yang paling sedap ?


- hurm .. Juan suka makan kat warung jer .. save sikit .. hehe ..


7. ayam , kambing , lembu , itik , burung puyuh , burung wak2 , landak , merpati , ayam denak .. mana satu yang korang suker ? kalau korang ada suker yang lain aku xlist , bagitau je lah ..


- ayam ngan lembu semestinya .. kambing tak makan sebab nnt Juan pening .. tapi so far , yang paling sedap Juan rasa daging rusa .. masa dok kat Sabah dulu Juan selalu ikut ayah pergi memburu .. hakhak!


8. restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda ? dan makan/minum apa ? kalau korang ingatla ..


- setakat ni tak pernah lagi .. dalam kata lain , single lagi .. but , not available .. belum bersedia untuk berchinta lagi .. *cewahh




9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang ? kenapa ?


- keropok .. sebab zaman sekolah dulu Juan selalu makan keropok sama-sama ngan ex Juan time rehat ..

10. kalau pergi rumah orang .. korang harap tuan rumah tu hidang apa ?


- tak payah hidang pon takpe .. tapi kalau nak hidang , prefer hidang fast food lah .. sebab senang kan ? macam pizza ker , McD , KFC .. oblong jangan lupa ..

11. makanan yang mmg koramg tak boleh nak telan langsung .. sama ada tak sedap/tekak korang dah kembang ..


- kerang ! tak kira rebus atau bakar .. eii , so yarkss !

12. menu raya yang paling disukai ..


- lontong .. tiap-tiap kali raya mesti pergi rumah kawan Juan sorang tu sbb boleh makan lontong puas-puas ..

13. jajan/cekedes fevret ?


- twisties .. kalau nak naik bas mesti Juan kena sediakan twisties banyak-banyak ..

14. beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang suka ..


- semua suka .. tapi paling best lauk kari ngan ayam masak merah ..

15. makanan yang paling pedas korang makan .. sapa masak ?


- nasi lemak dekat kedai kat Negeri Sembilan .. masa tu Juan on trip nak pergi lawan rugby peringkat kebangsaan .. lepas makan tu terus cirit .. nak main pon tak boleh ..

16. korang kalau jumpa orang yang bagi TAG ni , apa agaknya korang hidang/belanja ?


- Juan belanja makan angin nak ? kita pergi tepi pantai .. hakhak!

17. sila TAG 5 orang dan paksa diorang buat tag ni ..


Shuhada
Eya Nadia
Alienelliz
Eiyda
Iera

Alhamdulillah .. setel sudah .. so , kawan-kawan yang kena tag , sila buat okess ?

bye-bye ..

13 ribu orang sedang beromen ;D:

sharaBUNGA said...

keh keh keh
macam nak dekat2 same la taste kite :)
suke suke~

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
yeker??

ade jodoh tu..keh3

sharaBUNGA said...

keh keh keh
jodo ?

iEra NaDiRa said...

panjangnye tag. Isk isk isk 0_o

senpai adil said...

ceh makan angin je bro..
kembong perot aku! Xd

hamzah ian said...

shara komen sini? arghhh..

Miss Yaty said...

hihhi......lawak2 ;p

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
yer..jodoh..

org tua ckap la..hahaha

JuanYuan said...

@iEra NaDiRa
hehe..sila buat :))

JuanYuan said...

@senpai adil
keh3..gua mana ade duit bro.. 2 je yg mampu..hak3

JuanYuan said...

@hamzah ian
ye lah..lu jeles ker??har har har

JuanYuan said...

@hamzah ian
ye lah..lu jeles ker??har har har

JuanYuan said...

@Miss Yaty
adoi..camtu pon lawak ker??hehe

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...