pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Monday, November 1, 2010

suatu kenangan eps 1

uwaaa... uwaaa.. uwaaa..(tangisan si kecil)

''bang, anak kite bang.. '' kata si ibu

''ye syg, anak kite.. comel.. '' balas si ayah

''bang, cepat azan.. comelnye dier..''

''ok syg.. anak kite kn.. mesti comel..'' sempat lagi si ayah angkat bakul sendiri..

''Allahuakbar Allahuakbar......... ''





''bang, anak kite ni nak bagi name ape bang?''

''disebabkan anak kite ni comel.. name pon mesti kene comel syg'' tak habis lagi si ayah ni..

''mestilah bang.. nanti besar mesti hensem ni'' si ibu dah terikut ngan si ayah.

''kalau camtu, abg bagi name Muhamad Azwan B. Zulkifli.. ok tak yang?''

''ok bang... what a nice name''

'' ehh yang??'' ha ha ha...


begitulah kegembiraan sepasang suami isteri yang baru menyambut kelahiran putera sulung mereka.. cukup bangga sebab akhirnya penantian selama 9 bulan telah berakhir.. masing-masing sibuk dok membandingkan wajah putera sulung mereka..

''eh yang, mate die mirip sayelah syg'' kata si ayah dengan bongkaknya

''mane ade.. mirip saye.. hidung die yang mirip awak..'' balas si ibu..

''alaa, betul syg.. mirip saye.. tengok tu..''

''yela, mirip awak.. lepas ni awak beranak pulak.. saye nak bersara..'' rajuk si ibu

''hehe, saye tengok mirip awaklah pulak syg..''


hak hak hak.. macam-macam.. walau apepon.. mereka tetap gembira.. putera mereka telah selamat dilahirkan.. sempurna tubuh badan.. hensem lagi.. sampai kadang-kadang mereka terlupa puteri sulung yang dilahirkan 2tahun lepas.. kecian.. ha ha ha.. namun begitu, kasih sayang mereka tetap tidak berbelah bagi.. same rate.. no bias orang putih cakap.. 

hari berganti hari.. bulan berganti bulan.. tahun berganti tahun.. mmglah kan.. takkan tahun berganti minggu.. ape dah.. putera kecil kian membesar.. kalau dulu comel.. sekarang super comel.. he he.. si ayah pula telah ditugaskan untuk berkhidmat di Negeri Sabah.. kerana beliau seorang yang berwibawa.. beliau telah membawa keluarga beliau termasuk putera dan puteri beliau.. jauh merentasi laut cina selatan.. ke negeri di bawah bayu..




kehidupan mereka macam biasa.. bahagia dan gembira..

err.. banyak lagi nak story tapi ade keje la plak.. adess.. 


p/s    tunggu sambungan eps 2 nanti erk.. erm..


10 ribu orang sedang beromen ;D:

Juelina Stanie (AJ) said...

ala..ade episod dua lak

Zieya said...

cehhh...koya apah nyor...
wlau pape pun..putri die yg dlhirkan 2 thun awl dr putre yg pasan encem ni jgk yg pling cntik..hahahaha..

JuanYuan said...

@Juelina Stanie (AJ)
hehe..sabo2..;D

JuanYuan said...

@Zieya
hak3...jelez r tu..kui3..

Zieya said...

parokkk...huhuhu

JuanYuan said...

@Zieya
ngeh2..haha.. ;D

PinQib said...

hehe.. kretip.. buat sndri upernyer ^^

JuanYuan said...

@PinQib
yup...haha...kisah hidup juan ;p

Miss Yaty said...

wah menarik nye..tak sabar tunggu sambungan ni..

yaty request sambung cepat2..hihi~

JuanYuan said...

@Miss Yaty
hak3..sabar2...

nnt juan sambung..hehe

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...