pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Thursday, November 4, 2010

sekitar banjir

*entri ini dipenuhi dgn gambar..sile jgn busan..



hai.. korang.. entri ni berkait dengan yang ini dan ini..

okeh.. Juan da janji kat korang yang Juan nak cerita pasal banjir kan? so, sekarang Juan akan cerita.. first, sorry agak lambat sebab Juan baru jer balik rumah kelmarin.. Juan and the gang terpaksa bermalam di sekolah sebab takde tempat tinggal.. dah macam anak terbuang pon ade.. hak hak hak..

ekceli, kitorang tak boleh balik lagi sebenarnya sebab air belum betul-betul surut.. tapi, sebab tak tahan sangat.. Juan ngan Acik mengambil keputusan yang sangat drastik.. lari dari tahanan.. ha ha.. kitorang jalan kaki balik rumah.. adela dalam 15kilometer... nak tercabut lutut ni.. dahlah dalam keadaan mengharung air.. pergh.. mmg letih.. semalam time nak tido, letak jer kepala atas bantal.. tak sampai sepuluh saat dah pengsan..

mesti korang nak tengok gambar kn? so, jom tengok same-same.. gambar adalah pada hari pertama bencana.. hari ke-2 tak dapat nak ambil sebab semua henset yang ada pada kitorang telah E.. empty.. tak leh nak on.. oh, lupa nak bagitahu.. sekolah tempat kitorang tumpang tu takde letrik ngan air.. mmg seksa.. sebab tu Juan choww.. tak kuasa nak dok situ..




cian ayam tu..haha






huh??








macam pantai..siap berombak


lecturer Juan..siap posing tuh

Angah..suker sangat men air

pegawai jpa


Acik..tangkap ikan eh?






hotel penginapan kitorang








nak mn jet ski eh?


erk?




kalau korang nak tahu, ni adalah pengalaman pertama kitorang.. sebelum ni kitorang tak pernah lagi rasa kebanjiran.. he he.. mule-mule mmg agak excited sebab pertama kali nak harungi banjir.. tapi bile da kene baru kitorang tahu.. susahnye mengharungi bencana macam ni.. seksa.. banyak barabg-barang yang rosak.. setiap mase asyik basah jer.. err..

betullah orang kate.. ''hujan emas di negeri orang.. hujan batu di negeri sendiri''.. ape yang emas pon Juan tak tahu.. mungkin pengalaman tu yang emas kot? tapi Juan pelik.. orang-orang kat sini macam enjoy pulak bile banjir.. terutamanya budak-budak mude.. siap redah air dengan moto.. ambil backhoe bapak bawak jalan-jalan.. bukan sorang dua.. tapi ramai.. yang agak berumur pon same.. tapi taklah sehebat budak-budak mude ni.. macam satu sambutan pulak.. happening giler.. siang malam diorang dok berpesta..

mungkin sebab diorang dah biasa kn? so, diorang jadi tak kisah sangat.. tapi bagus jugak.. taklah nampak teruk sangat keadaan diorang walaupon sedang ditimpa bencana.. tapi kalau boleh, Juan da taknak rase da.. cukup sekali pengalaman ni.. Juan akan ingat sampai bile-bile..

ok, time's up.. dah nak maghrib.. sorry kalau entri ni tak berapa hidup dan tak dapat bawak korang same-same merasai pengalaman Juan.. Juan agak sibuk sikit.. nak kemas barang-barang.. basuh rumah.. uhh.. pening kepala..

kepada mereka kat luar sana yang masih lagi sangkut dalam banjir, Juan harap korang berhati-hati keh.. jage diri korang.. Insya-Allah tak lama lagi air akan surut.. tapi, sekarang pon tengah hujan lagi.. err


15 ribu orang sedang beromen ;D:

Juel said...

truk gak keadaan banjir tuh ye Juan
ish ish

JuanYuan said...

@Juel
a'ah..boleh than la jugak..hak3

Affan Ruslan said...

wah, ada masa lagi tu update blog.
harap2 semua ok kat sana ye Juan

Fatin a.k.a. Aten said...

banjir ke x, blog msti apdet.. x gitu juan? hehee

hati2 ngn banjir tu.. jgn happy sgt..

JuanYuan said...

@Affan Ruslan
hehe..setakat ni Alhamdulillah ok..

JuanYuan said...

@Fatin a.k.a. Aten
mesti..hak3..thanks yea..

nik rosmawati said...

teruknya banjir tu.sampai signboard pun jatuh.

JuanYuan said...

@nik rosmawati
tula pasal...agak teruk jugaklah..

Mr Ceym said...

cik juan!!!! dah siap banner kamu..bley amik kat sini http://ceym.blogspot.com/2010/11/design-bahagian-pengambilan-banner.html

haha..sory lambat k!~ :) peace

Miss SurferParadise said...

thanks 4 updated blog .. kak sedih tgk jalan2 ne naik air .. boleh plak lari dr tahanan ye .. cehhh

JuanYuan said...

@Mr Ceym
huh??laju giler..hak3..
thanks dude..

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
hahaha..tak thn la kak aisyah...
bek lari dari tahanan..haha

ila haron said...

pelik ngn pemikiran bebudak muda yg tau nak main2 jer...lagi2 time hujan cmni

Zieya said...

hehehe..pglaman tu best pe...
smartnyer jpa..:P

..arcmabaharin.. said...

alorhhh pic aq ngan long xde pon ;)

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...