pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Monday, November 15, 2010

ayam yang berdosa

semalam Juan blogwalking.. banyak jugaklah blog yang Juan singgah.. macam-macam jenis.. macam-macam cerita.. semua blog yang Juan singgah cantik-cantik.. then, Juan singgah kat satu blog ni.. cerita tentang perniagaan AC Mizal yang dikatakan menipu dan takde lesen perniagaan MLM.. tapi Juan taknak komen pasal tu.. Juan taknak komen pasal MLM..

lepas blogwalking, facebook lak.. bosan facebook, Juan bukak tv tengok cerita.. tapi takde yang menarik.. then, apa lagi yang Juan buat? bace novel! sesungguhnya novel yang boleh mengisi masa Juan selain dari berblogging.. Juan mmg peminat setia novel.. tak tahulah kenapa.. even ramai yang cakap bace novel jambu.. shit!

tengah syok bace novel tibe-tibe Juan dengar lagu 'dondang syg' pulak.. ehh, dari mane erk lagu tu datang? oh, dari perut Juan.. lapar.. ha ha.. baru ingat tak makan lagi.. then Juan pegi dapur tengok ade nasi lam periuk.. umm, tapi selera nak makan nasi takde.. ushar plak kat atas kabinet.. tengok ade mee goreng.. always mee goreng asli.. ha ha ha


gambar dari atok gugel


okeh, muktamad.. nak buat mee goreng.. nyum2.. but, tak best la kalau mee goreng kosong jek.. takde umm la orang cakap kn? so, Juan bukak peti ais cari ape-ape yang patut.. daging burger ade.. tapi takkan la nak makan mee goreng ngan daging burger.. erk, macam tak kena jek.. then, selongkar lagi.. ho ho.. nak tahu Juan jumpe ape? jeng jeng jeng..




ayam!

tapi takde lah dalam keadaan camtu.. seksa  seksi sangat tu.. tak selera Juan.. ha ha.. so, ape tunggu lagi.. Juan pon panaskan minyak sebab nak goreng ayeem ayam tu.. sambil tunggu minyak panas Juan pon terus la buat proses men'tos' mee goreng tu tadi..

selesai tos mee tadi.. Juan gaul perencah hingga sebati.. then, Juan bau something.. berasap lak tu.. 
oh! minyak tadi.. huh.. berasap-asap.. minyak panas giler.. Juan terus ambik ayam yang telah diperap siap-siap tadi.. then, campak dalam kuali..

praannggggg..(bunyi minyak).. umm, wangi.. mesti sedap ni..

aduh.. aduh.. waa.. sakitttttttt.. makk..

ishk, minyak ni duk percik merata-rata pulak.. aduh.. sakitla.. ehh ayam ni.. apasal jadi camni.. banyak pulak minyak terpercik.. aduh.. bodoh punyer ayam.. orang nak goreng je pon.. bukan nak buat ape.. kenapala susah sangat nak goreng.. nak makan pon susah.. adess..

geram sangat, Juan pon terus matikan api.. tak kuasa nak tunggu.. biarlah tak makan ayam tu pon.. habis merah-merah kulit.. sakit..

Juan rase ayam ni banyak dosa kot semasa hayat beliau?  sebab tu susah sangat nak goreng..

uff! i hate you ayam..!


4 ribu orang sedang beromen ;D:

PinQib said...

gile geli tangok pic ni

JuanYuan said...

@PinQib
haha..jgn tgk..mkn jew..hak3

A.D.A.M. said...

Lapar pulak. T____T

JuanYuan said...

@A.D.A.M.
haha..makan la :D

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...