pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Thursday, November 25, 2010

saya suka blog awak la!

salam 1 agama, bangsa dan salam 1 Malaysia ..


image


entri ini merupakan sebuah entri bersempena ngan segmen yang dianjurkan oleh seorang blogger tersohor.. sape tak kenal beliau mmg takde nikmatlah berblogging.. hak hak .. siapa dia ? tuu, tengok header tu.. blogger Ben Ashaari ..

straight to the point.. sekarang Juan nak introduce kat korang semua .. 5 buah blog yang Juan suka.. blog yang memang menghiasi sidebar Juan.. dulu, kini, dan selamanya.. ecehh ..


1)



Juan yakin.. bukan Juan sorang jer yang suka blog si ayam ni.. Juan berani kerat jari kuku , ramai yang suka blog ni kan? kan? angguk ler.. oh , ok.. bagus ..  sebabnya? sebab si ayam ni mmg kreatif dan sangat berbakat .. beliau menggunakan kemahiran flash beliau untuk menghasilkan entri.. mmg sangat fun untuk dibaca.. beliau siap buat tutorial lagik.. so? sebab tu Juan suka beliau blog beliau ..


2)




seterusnya, si Mr K ni.. sapa yang tak kenal Mr K ? Juan tanya sekali lagi.. kenal tak Mr K? kenal ? bagus ! senang sikit kerja Juan .. hak hak.. Juan suka blog beliau sebab banyak mengupas tentang isu semasa dan juga banyak membuatkan kita berfikir.. dan part yang paling best ialah bila beliau kondem gugurls yang gedik.. he he he.. lepas tu ramai la gurl yang buat-buat marah.. padahal setuju ngan Mr K .. kan?


3)




ni pulak si otromen.. dan otromen ni sangat mengarut okeh?? har har har (tiru gaya beliau gelak) .. yang ni pon mmg femes.. otromen yang tersalah landing .. sebab tu otak ada mereng sikit.. tak percaya? tengoklah semua entri-entri beliau.. semuanya mengarut dan bengom.. har har har .. haakktuihh(bersin).. tapi satu Juan nak cakap .. beliau ni sangat fun.. bila kita baca entri beliau ni, semua masalah akan hilang.. tak caye? try !


4)




si bunga.. awek kepada si otromen tadi.. bunga ape Juan tak tahulah.. nak kata bunga taik ayam macam tak kena pulak.. cantik orangnya.. err .. gua tak kacau awek lu otromen .. so, jangan gelabah.. ok, Juan suka si bunga ni sebab beliau sangat manja.. aww .. err .. yer, beliau ni sangat manja dan suka sangat mengadu masalah .. so, Juan sebagai kaunselor pencen akan terus menasihati beliau dgn falsampah Juan ..


5)




ni sorang lagi.. Juan mmg suka melepak dekat blog ahkak howt ni.. sebab? sebab sangat best untuk release tension.. setiap carutan ahkak howt ni akan mencetuskan gelak tawa .. hak hak hak (tengok,kan dah gelak! ).. entri mmg dipenuhi dengan double meaning.. so, sape-sape yang masih suci tu, sila bersiap-sedia mentally..



okess, tamat sudah .. kepada blogger diatas, sila bagi kredit dekat Juan .. letih kot tulis ni.. =.="

Juan mengetahui segmen ini dari blog En Ben sendiri.. bukti ? tengok dekat sidebar Juan .. blog beliau telah bertempek dekat situ sejak blog ni lahir lagik.. so, segala update , Juan akan bace direct ..

sekian sajer .. byet..!


p/s   Ben Ashaari da follow Juan lama dah.. bangge !









30 ribu orang sedang beromen ;D:

Ayeem Jemain said...

huwargghhh! no.1 tu. haha thanks bro. lap cermin u lah! haha. ben tak folo aku lagi. -.-

Lelaki Ini said...

wah
beruntung mereka!

JuanYuan said...

@Ayeem Jemain
haha..mesti ko terharu kan??hak3

JuanYuan said...

@Lelaki Ini
haha..blog best..

Mr K said...

:)

JuanYuan said...

@Mr K
amboi cute nyer ..haha

Miss Yaty said...

wah! mmg contest menarik ni..thanx juan sebab inform..hii

knl blogger ayeem dan hamzah je..

lagi tiga kena jenguk lepas ni..hihi.

p/s: ben folo lepas yaty folo juan..heheh

JuanYuan said...

@Miss Yaty
jengah..jgn xjengah..

semua hebat2 blaka..haha

Aisyah AR said...

salam kenal...tambah kenalan yok!!

muyukerukatika said...

sekarang saya rasa saya pulak nak lepak kat blog juan :) hee

*Miss Geli^ said...

terima kasih atas kompelenmen itu..

so, apa next move ahkak?
kira ni macam tag jugak ke camne?

tolong eksplen skit...hehehhe

sharaBUNGA said...

ouh ouhhh ! terharu :')
terima kaseh

JuanYuan said...

@Aisyah AR
:)) selamat berkenalan ;D

JuanYuan said...

@muyukerukatika
haha...silakan..jgn malu 2..hehe

JuanYuan said...

@*Miss Geli^
haha..ni bukan tag ahkak sayam..

ni sbg salah satu pnghargaan juan kat blog2 yg juan suker..

ahkak hanye perlu senyum jek ..hehe

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
hehe.. :))

sharaBUNGA said...

tq sgt taw

hamzah ian said...

dem.. bunga ada sini gak..

gua suke akhak geli tu.. seyes best..

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
welkem :))..

juan mmg suker blog shara :)

JuanYuan said...

@hamzah ian
haha..marah terus bunga ader..hak3

mmg pon..ahkak geli tu mmg besh..

aku thu nape ko suke dye..sbb dye pon same cam ko kn?hak3

JuanYuan said...

@hamzah ian

haha..marah terus bunga ader..hak3

mmg pon..ahkak geli tu mmg besh..

aku thu nape ko suke dye..sbb dye pon same cam ko kn?hak3

Miss Yaty said...

yaty dah join contest ni dan juan terpilih.heheh

SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

http://sophisticatedgirllife.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

JuanYuan said...

@Miss Yaty
haha..thanks sgt2..

xlayak sbenarnya..haha..

hudahazwani said...

salam...jalan2 singgah d cni dari blog En Ben..slm perkenalan..selamt berblogging dn maju jaya..huda 4low blog neyh jgk ^^,
ader mase terluang, snggah la cni ^^,

http://hudahazwani.blogspot.com/

sharaBUNGA said...

ham ham, apesal jeles gua kat sini ?

JuanYuan said...

@hudahazwani
thanks huda..slm ukhwah :)

JuanYuan said...

@sharaBUNGA
haha..shara jgn marah..dier gurau2 jek tu..

biasala..org bcinta..hak3

Cik Gallus Gallus said...

blog terbangtinggi saya suke gile ;D

JuanYuan said...

@Cik Gallus Gallus
haha...mmg ..

dye mmg sengal..hahaha

Gayahspears said...

semua itu mmg mantap dan best~

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...