pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Sunday, October 17, 2010

kenapa perlu ada kamu?

salam 1 agama, bangsa, dan salam 1 Malaysia..

kenapa perlu ada kamu?? ya, kamu.. haters!





HATERS.. semua orang tau aper itu haters.. pembenci, pendengki, pencaci dan yang sama waktu dengannya.. ye, haters is always make shit everywhere.. kita tak mampu mengubahnya..

well, susahkan? bila kita gagal, ramai yang mencaci.. then, bila kita berjaya ramai pulak yang dengki, iri hati.. bullshit! kebanyakan haters akan cuba untuk menjatuhkan kita dalam setiap segi.. dan biasanya mereka akan menggunakan identiti anonymous bagi mengelak untuk dikesan.. ape maknanya tu? pengecut!

yer..semua haters adalah pengecut.. kalau tak, takkanlah diorang rahsiakan identiti kn? kalau diorang berani mesti diorang dah tinggalkan link kepada kita.. Juan tak pernah lagi di kondem oleh haters setakat ni.. dekat blog buruk ni lah.. kat luar jangan cakap.. semua orang pernah dibenci.. kn? tapi, mungkin lepas akan terlahir haters di Alternatif Kehidupan.. takpe, Juan tak kisah..





ramai haters yang kononnya nak menasihatkan orang.. yer, mungkin niat diorang baik.. tapi, care yang diorang guna adalah salah.. perlu ke kutuk-kutuk sumone dengan niat nak menasihati?? tak boleh ke cakap elok-elok? haruskah kita mengaibkan seseorang yang naif?? sebab tulah orang cakap.. niat tidak membenarkan cara..

susah.. cukup susah untuk menghalang sesuatu yang kita tak suka.. apa yang  boleh kita lakukan adalah diam, tutup telinga, buka mata hati dan minda.. cuba untuk mengambik positif atas apa yang berlaku.. lupakan haters a.k.a anonymous yang perasan baik+suci+beriman tersebut.. just mind ourself..

kepada haters.. thanks.. 





you keep me motivated!


updated


nak tahu ape yang haters boleh buat??

pergi kat blog shara.. then tengok kat comment section post nini, dan ni..

5 ribu orang sedang beromen ;D:

cik shara gadis bunga said...

wahhhh!
tengs untuk ini
kamu patot link kan blog shara yang da tekena dgn dak dak haters neyh
lg besh

JuanYuan said...

@cik shara gadis bunga
mmg ingat nak buat..tp takot shara xstuju je..haha..t Juan edit..

cik shara gadis bunga said...

tq juan :)
eheheh
popular blog shara
tengs yaw~

JuanYuan said...

@cik shara gadis bunga
xpe..mmg org perlu tahu ape yg haters akan dn boleh buat..blog shara salah satu yg terkena.. ;p

cik shara gadis bunga said...

yeahhh~ dats true :)
sengal punye anon

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...