pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Wednesday, October 20, 2010

jantan atau betina

hye.. hye.. Juan nak kongsi rahsia siket.. boleh x?

okeh, bende ni sebenarnya Juan ader terbace kat somewhere.. tp Juan tak ingat kat maner..
so, Juan nak kongsi ngan korang satu rahsia.. tentang lappy korang..

mesti korang nak tahu kan? ape lah sebenarnya jantina lappy korang? so, meh Juan share..

1- first step, korang bukak notepad@text document..

2- then, copy ayat kat bawah ni...

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

3- pastu, paste dekat notepad@text document tadi

4- save as.. tapi pastikan korang check untuk ubah save as type kepada All Files.. faham?

5- then save macam biasa..

6- pastu, rename balik kepada name kat bawah ni..

love u.vbs

7- close notepad@text document

8- double click dekat file tadi.. korang akan dengar '' i love you ''..

okeh, kalau suara lelaki yang keluar bermakne lappy korang jantan keh.. kalau suara pompuan maknenye betina lah kn?

tapi ader jugak jenis lappy yang tak support coding ni.. takpe, korang just buat jer.. sebab nanti akan keluar jugak suara lappy korang.. so, korang boleh tahu la jantina lappy korang..

Juan dah buat.. and lappy laptop Juan adalah jantan.. err..

6 ribu orang sedang beromen ;D:

PIDUT ASiS said...

nak lappy betina wat pe??hahaha

Post Terhangat...

Jangan Bagi Dorang Makan Banyak!

JuanYuan said...

@PIDUT ASiS
konon2 boleh feel lebih time onl9..haha

cik shara gadis bunga said...

shara punye jantan :)
besh

JuanYuan said...

@cik shara gadis bunga
haha..ok r 2..jantan..
juan punyer pon jantan..adehh
xde feel lngsung..haha

Miss SurferParadise said...

lawak2 ...

JuanYuan said...

@Miss SurferParadise
pew yg lawak??haha

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...