pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Friday, September 9, 2011

1st Anniversary

Assalamualaikum ..






well korang tahu tak bahawa hari ini adalah 1st Anniversary untuk Alternatif Kehidupan ? yeah korang tak tahu sbb blog dah lama tak update .. hakhak !

so , sepanjang setahun aku berblogging :


1- aku tak pernah ada basic langsung dalam HTML

2- semua yang aku buat adalah dari pembelajaran sendiri di internet

3- pernah menggunakan beberapa template percuma di internet dan yang ini paling tahan lama ( percuma jugak )

4- pernah menggunakan khidmat Ayeem Ayam untuk buat header dan web banner .. thanks Ayeem ( muah! )

5- pernah join beberapa contest dan giveaway yang dianjurkan oleh rakan-rakan blogger

6- pernah menang contest dekat facebook Ayeem Ayam dan menggondol 3 hadiah .. hadiah adalah topap 15 hengget

7- pernah menang satu contest rakan blogger tapi sampai ke sudah tak dapat-dapat hadiah yang dijanjikan .. hakhak!

8- pernah masuk dalam majalah REMAJA bersama-sama dengan Shara Bunga untuk edisi Feb 2011 ( bangga! )

9- pernah beberapa kali join segmen abg tough

10- pernah mengamalkan " U follow , I follow " untuk 300 follower pertama

11- pernah di'unfollow' oleh blogger lain sbb tak follow blog diorang balik

12- target 1k follower untuk satu tahun berblogging tak tercapai sbb blog malas update

13- selalu tertunggu-tunggu update blog orang lain tapi blog sendiri terbiar lesu

14- pernah rapat dengan sekumpulan awek blogger tapi sekarang dah terputus hubungan ( sobsob )

15- blog yang wajib dibukak ketika online adalah AyeemAyam , TerbangTinggiTinggi , TheOtherKhairul , BlogSerius dan BlogAkuBukanBlogBapakKau ( haram panjang )

16- benci Obefiend tapi tiap-tiap hari mesti bukak blog beliau

17- tak pernah stalk Hamis Jalikha tapi FL selalu .. hakhak!

18- pernah menjadi bahan kutukan awek-awek gedik yang sibuk nak menangkan mamatjambu Korea .. boleh baca pada entry ni , ni , ni dan yang ini

19- pernah buat entry kartun bersiri tapi sampai sekarang tak sambung-sambung lagi

20- tak pernah cash out nuffnang sebab nak menabung katanya .. hakhak!

21- sangat rajin blogwalking tapi sangat malas nak komen

22- ada terjumpa beberapa orang kawan lama yang juga ada blog

23- pernah sekali blog terkena malware ringan dan memakan masa selama 3 bulan untuk pulih sepenuhnya

24- pernah ada follower sejati satu masa dulu .. sekarang ? hakhak!

25- aku akan cuba kembali aktif selepas final projek aku siap ..



16 ribu orang sedang beromen ;D:

..cik gugu.. said...

ape FT?? FL lahhhhh..

JuanYuan said...

@..cik gugu..
haha .. nak editlah ni ..

aleen aiden said...

perghhh..awesome! ^_*

JuanYuan said...

@aleen aiden
apa yg awesome kak ? haha

hamzah ian said...

projek flash?

JuanYuan said...

@hamzah ian
haha bukanlah ..

final projek utk mekanikal gas aku ni .. haha

Ayeem Jemain said...

haha 3x hang petik nama aku. pergh flash tu. goodjob!

shara bunga said...

gua tersedak nama gua kne sebot hoi.

JuanYuan said...

@Ayeem Jemain
haha .. tu la pasal .. nasib baik ko singgah gak .. haha

ko jgn buat terkejutlah .. flash aku tu 0.01% je kalau nk dbandingkan dgn ko tahu ? haha

JuanYuan said...

@shara bunga
wah .. mcmana shara boleh sampai sini ni ? haha

cekmet said...

wah juan

JuanYuan said...

@cekmet
apa yg wah cekmet ? haha

mOoN said...

weeee... happy bestday blog.. :)

AYIE said...

wah, blog yg wajib ko bukak tu sama la dgn aku.. except the other khairul.. gimme faiii

sara zainol said...

happy 1st blog anniversary juan yuan.. udah sampai tempoh matang.. pasni selalulah update blog ye ! ^^

Miss Yaty said...

juan! nama miss yaty takde mne aci..hak3..

lme xdgr kabo kn..hek3..

Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...