pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Thursday, March 17, 2011

perihal mamat Korea ..

Assalamualaikum ..




first , aku nak marah orang kejap ..

" you , please control ur self .. "

" but , why honey ? "

" please you .. don't ever write something bad about Korean guys .. someone is butthurt right now .."

"butthurt ? but ....... "

" shut up ! "


*********


macam yang korang tahu , entri lepas ditulis oleh BB aku .. eh wait ! BB ? seriusly ? eww .. perasanlah minah tu .. ok-ok , sambung balik .. so , berikutan itu , yes , someone is butthurt .. daripada 3 point yang diberikan , only the first point yang membuatkan diorang butthurt .. yes , their Korean guy .. so , aku nak sambung sikit lagi .. nak tengok ramai mana yang turut panas punggung .. hakhak!




sebenarnya , tak salah kalau korang nak minat mamat-mamat Korea ni semua .. korang minat pelakon Korea ? penyanyi Korea ? takde hal .. aku tak kisah sikit pon .. aku pon minat cerita Korea .. aku layan Kdrama dan Jdrama .. cerita diorang agak best .. tapi , aku just minat drama atau movie je .. bukan pelakon diorang .. macam cerita Detective Conan yang Jdrama punya , aku tak pernah miss kot .. tapi , sampai ke hari ni aku tak tahu siapa nama pelakon utama dia tu .. serius ..

and then , ramai pulak yang minat KPop .. ok , aku tahu .. it's just about music .. cuma nak tanya ni , faham ke apa yang diorang nyanyi tu ? tahu maksud sebijik-sebijik ? tak ? so , dengar apa ? dengar music je pum pang pum pang ? 

yang tak tahan sangat tentang diorang yang obsesi ni adalah , diorang teramat mengagung-agungkan mamat-mamat Korea ni .. teramat .. korang pernah nampak tak seorang lelaki yang sangat-sangat obses dengan minah Korea ? tak pernah kan ? aku bukanlah nak kutuk perempuan , bahkan aku sayang perempuan .. but , sesetengah yang obsesi ni yang lemah sikit .. berpaling dari lelaki Melayu yang tough semata-mata kerana mamat lembut .. awww .. hakhak!


ini gay


ini tough


just look at the muscle , berbeza kan ? mana lebih mantap ? 

kebanyakan dari artis Korea adalah fake .. serius aku cakap .. diorang nak jadi artis mmg kena touch up dulu .. ramai yang buat plastic surgery .. nak hensem dan nak cantik .. kalau hodoh tak laku .. betul ni .. kalau korang perasan , sikit sangat bilangan artis Korea ni yang hodoh .. kebanyakkan semua jambu .. aku rasa , kalau artis Malaysia pon buat benda ni semua , mesti takde yang minat artis Korea .. yelah , dah semua cantik dan hensem .. tak gitu ? and , aku langsung tak admire mana-mana minah Korea .. sebab diorang semua plastik .. tak asli .. mmglah kalau kita tengok ramai yang cute , even yang mature pon semua MILF .. but , fake .. that's it ..

lagi satu , aku sangat tak suka mamat Korea sebab diorang suka berlagak macho .. kalau dalam lakonan mesti nak macho je .. berjalan sambil letak tangan dalam poket baju kot .. kalau time serius sikit mesti berdiri tegak , tangan dalam poket baju kot , toleh ke kiri atau kanan , then kecikkan bijik mata .. dahlah mata tu mmg sepet dah .. konon macho .. sepak celah kangkang baru tau ..

lagi , aku nak bagitau korang semua yang obses tu .. mamat-mamat Korea ni dekat luar je nampak cantik , bersih , putih .. tapi percayalah , diorang ni semua berserabut .. aku tak tahulah korang paham ke tak .. minah-minah diorang pon sama jugak .. menggelikan .. tahu tak ? hakhak!

aku rasalah kan baik korang minat mamat-mamat Bollywood .. lagi best diorang ni .. hensem , tough dan yang penting makan kari .. yang mamat Korea ni buat apa .. cuba suruh makan kari tengok .. confirm merah muka .. hakhak!  pulak tu mamat Bollywood ni hensem dan tak jambu .. berbulu pulak tu .. korang kan suka .. kehkeh!


okaylah , malas nak tulis panjang-panjang .. nak tengok full house Man VS. Wild pulak .. eh si Bear Grills ni best tau .. dia tough dan sangat survivor .. berbeza sangat dengan si Kim Bun tu .. lalalala ..

oh ye , sebenarnya aku ada minat sorang mamat Korea .. 


ini baru hero

Park Ji Sung !

57 ribu orang sedang beromen ;D:

ShaLLeyShaLina said...

waaaaa aku pun minat park ji sung....wink wink

kacangkelisa said...

nk sangat a tengok laki yang minat pompuan korea??? nanti aku bagi link fb dorang..kejap eh incik

Kaseh Esmiralda said...

korea tu maybelah byk yg plastic...cantik n kacak sbb plastic surgery je...
but artis jepun takde plastic...klu ade pn x ramai yg buat...

Puteri Iqa Izyan said...

woaaa.sentap mak baca nih. haha

Nurnajwa said...

Errr , nasib tak minat sgt^^

Anonymous said...

minat kamo laen, minat kiteorang lain. kamo ckp la ape pon. klu da obses, mmg tak boleh ubah. actually, budak lelaki dalam kelas aku pon, ramai minat korea. ofcose la sbb girls korea cun abes kan. siap mintak MV or cite2 korea kt aku lagi. aku tak marah pon kamo entri psl ni. sbb ni pandangan kamo. tapi jangan la kamo nak menyalahkan kiteorg yg minat korea "nape korang minat korea ek? nape itu, nape ini?" mcm tak best kn? sbb if kamo tak suka, just guna diri sendiri sudaah kn3. baru org len tak marah. yg psl surgery itu no coment. di luar kuasa kiteorang. klu nak tegur dorunk pon, bukan nak dgr kn. yg psl gay? haha. mn tau (gmbr yg kamo kate gay) die gay? bukti please? fitnah tuu. ahaks~

Wahida Nasution Thakhrim said...

penat AcHiKz gelak baca entry ni.. yea, memang betul ramai yang obsess sangat kat mamat korea ni..tegur sikit pun dah melenting.. walaupun AcHiKz juga minat Kdrama dan Kpop tapi tak la obsess sangat sampai hafal nama dia, data peribadi dia dan lekat gambar dia kat bilik tido AcHiKz.. Lagi pun AcHiKz rasa muka diorang ni lebih kurang aje (maybe jumpa cosmetic surgeon yang sama) sebab tu AcHiKz tak dapat nak beza melainkan ada special features kat diorang..
no offence yea, ni pendapat AcHiKz aje..

Nobita Sensei said...

haha..sixpack tuuu.

chienta zieya said...

hahaha . .sepak celah kangkang ?amboi . .smpai aty . .huhu

chienta zieya said...

hahaha . .sepak celah kangkang ?amboi . .smpai aty kn . .huhu

JuanYuan said...

@ShaLLeyShaLina
yes,ada geng..haha

JuanYuan said...

@kacangkelisa
woo wee :)

JuanYuan said...

@Kaseh Esmiralda
yup..betul :)

JuanYuan said...

@Puteri Iqa Izyan
haha..jgnlah sentap :)

JuanYuan said...

@Nurnajwa
haha..bagos !

JuanYuan said...

@Anonymous
yup..ust pandangan..jgn terasa..

gay?tgk gaya pon dah tahu gay..haha

JuanYuan said...

@Wahida Nasution Thakhrim
haa..tulah pasal..

semua sejibik jer..dah design sama..hak3

JuanYuan said...

@Nobita Sensei
a'ah..sixpack pon menten sotong..kah3

Si_Kpop_Lovers said...

SANGAT MENYENTAP!PESAL KO NK SIBOK PASAL ORANG YG MINAT KOREA?SUSAH KAN KO KE???UNTUK PENGETAHUAN KO..XSEMUA ARTIS KOREA WAT PLASTIC SURGERY N PASAL GAY TU..TAU JEK KO DERANG GAY EK?KTERANG PON XTAU LAH~WAAHH..HEBAT!MINAT KOREA GAK KE??HUHUHU~JGN HYPOCRITE LA..OK?

hunny chan~ said...

maih... bestnyer citer~~~
kalah citer korea yang bersepah kat web tu...

abang? kakak? ahhh x kisah la~~~
x sume prempuan suke laki badan ada 6 kotak. dan syer mmg x brape suke dngan lelaki mcam tu. dan x sume yang berlagak macho. SAPA KATO X DAK LAKI MINAT KAT PREMPUAN KOREA??? ADO JOOO MEH HABAKKK KAT DENN SAPO KATO???

lagi satu x semua berserabut . jangeee risau ... bgi sayer dorang nature jer....

bukan nak marah tpi x puas hati...
abang? kakak? kener la pham... minat orang lain2...
contoh kenape ko minat cite Detective Conan ngape? nape? KENAPAAAAA???

camtu la jugak kitorng. bang kak setiap orng lain cita rasa fham2 la sniri... normal la plastic2 tu ... artis malaysia x wat plastic , tpi cucuk diorang wat... xD~

Anonymous said...

if u don't know them don't act u know them. yes.i'm the bigger fan of kpop but i can't said like that. We should respect what people like. Hey. please u say Hollywood is better kpop for me totally WRONG. B4 u post something check first. U say they did not know cuury? They also eat carry lol. That say b4 u want to say something check it first. Aiyak. Think first b4 do something!!!!!
yes i know most of them make a surgery. so wht? It's up to them wht they like to.

mokteh said...

Entri ko ni panas sgt la bro
sebatu dah nampak apinya
desperate nak trafik ke?

btw aku tak setuju ngan perenggan ni:
and then , ramai pulak yang minat KPop .. ok , aku tahu .. it's just about music .. cuma nak tanya ni , faham ke apa yang diorang nyanyi tu ? tahu maksud sebijik-sebijik ? tak ? so , dengar apa ? dengar music je pum pang pum pang ?

selaku peminat fanatik korea aku rasa wajar mempertahankan golongan kami.
kebanyakan kitorang yang obses ni belajar bahasa korea
so sedikit sebanyak kitorg paham gak word2 dalam lagu2 dorg
bukan sekadar pum pang pum pang layan music je

oh~ aku sgt tak paham ngan org2 yang dengki sgt ngan minat kitorg ni
haih~
lumrah manusia..sentiasa suka menyebok~

mok said...

oh~ terlupa nak cakap

aku rasa ko ni memang loser sebab sengaja bikin entri hampeh tp budget "hot" macam ni

jujur la pada diri sendiri
ko nak trafik je kan sebenarnya

JuanYuan said...

@chienta zieya
padan muka beliau .. har har har

JuanYuan said...

@Si_Kpop_Lovers
tengok gaya pon dah tahu..hak3..

apasal sentap sgt ni? :)

JuanYuan said...

@hunny chan~
wahh kipas susah mati ni..haha :D

JuanYuan said...

@Anonymous
ade aku sebut Hollywood ker?

mcm de kan ?

JuanYuan said...

@mokteh
oh,faham sikit2..

dapat kepuasan ke dengar camtu?

JuanYuan said...

@mok
aku nak trafik?

peh-lis..

aku tak suruh pon kau datang sini :)

kacangkelisa said...

@mokteh

chatek r kak nisa m(>.<)m

kacangkelisa said...

hahahahahahh XD
aku nak gelak puas baca komen2 tu balik!!!
hahhahahahahahaha XD
bagus tol la korang...>.<

JuanYuan said...

@kacangkelisa
cantik ker?nk ngoraat leh?hak3

JuanYuan said...

@kacangkelisa
isk,tak baik tau gelakkan org :(

kacangkelisa said...

@JuanYuan

kna tya kak nisa @ mokteh le dy nk ke x...aku mna taw dy ad balak ke x...:p

Anonymous said...

oit, da x minat artist korea tuh senyap2 jerk ar.. x pyah ar nak bising2.. aish... ko kalu wat mcm neh, asyik kene bash jerk tau..

-sape ckp kiteorg x phm pe yg dorang ckp... aq phm ar weyh.. and kiteorg blajar bhse ar weyh.. islam sendiri menggalakkan kite blajar bahase.. kan bgos tuh ktieorg blajar bahase.. pe ar ko neh.. otak lembab..

sape ckp laki x minat pompuan2 korea,, ko tnye baki zainal(aq harap ko knal die sape.. kalu ko x knal,, ko bodoh).. die minat pompuan2 korea tau.. siap fanatik lagi..

-x terase ko neh bodoh ke? aq ade bukti yg menyatekan dorang x wat plastic surgery,,, cbe ko cari pic dorang mase kecik,, and then ko banding kan.. ko akan nampak muke dorang tuh same sahaja...
but, ade jugak yang buat plastic surgery.. mcm ZE:A kwanghee,, die sndiri mngaku die wat plastic surgery.. but itu hak die lar kan.. da die kafir,, nak wat mcm mane.. nak halang pon x bley.. tapi x sume artist korea yang wat plastic surgery ar wei..

wei, ko tuh x blagak macho? even though aq x knal ko.. but sume laki akan blagak macho,, aq tau ar wei, even though aq pompuan, ko ingt aq x ade abg or adek laki,, and ko ingt aq x de kwn laki,, ade ar wei, hampir sume tuh blagak macho ar wei.. but, tuh dlm cite jerk.. ko x tngk variety show,, kalu ko tngk variety show, ko akn gelak gile2.. tapi kene pndi cari variety show ar.. aq saran kan ko tngk hello baby shinee.. cari dkt yt.. and ko akn nampak dorang tuh ade hati budi.. dorang syg bdak tuh gile2,, smpi skang dorang syg bdk tuh lagi tau.. bkn mcm org melayu, pegi buang bayi dlm tong sampah.. kesian dkt bayi tuh...

wei, makanan korea pedas2 eh.. sape ckp makanan korea x pedas,, pedas ar wei.. ko makan ar sendiri.. baru ko rase kepedasan nyer,. tapi dorang bley rilex jerk makan.. alah, setakat curry,, bagi aq, curry x pedas ar.. aq rase wasabi lagi pedas.. and kalu ko minat sngt bab2 mkn pedas neh, aq nk tnye ko, ko mkn smbal belacan x? or ko mkn cili api gitu2 x? aq nak ko bukti kan...

ps: aq nak mintak maaf kalu2 aq terkasar bahase ke, ape ke,, aq mintak maaf.. but, x payah ar nak kutuk2 artist kpop.. da x minat tuh snyap2 jerk ar.. ko blom kenal artist korea,, ko x pyah nak kutuk2 die.. ko tngk sndiri artist melayu mcm mane.. seksinyer mengalahkan artist korea... ko tngk jerk ar fasha sandha tuh.. seksi mengalahkan artist bukan islam..
aq bukan anti malay, aq sndiri org malay, and aq minat skit2 artist malay.. mcm aril, akim, ana raffali and more.. aq still minat dorang..
and ko nak tau x, aril ngn akim poyo.. artist korea x poyo.. so, sape lagi best?

JuanYuan said...

@kacangkelisa
haha..ko kenalkanlah :)

JuanYuan said...

@Anonymous
pergh..panjang..

btw,thanks bg pendapat :)

Anonymous said...

wey kate x mint korea..tp style rmbut nk gak wat cam dowg..JAMBU!!! and btw, u r f****ng S*** hipokrit der...

gadismaya said...

sbb dorang comel ramaii org minat...kadang2 tgk cite sbb diorang cute n comell

JuanYuan said...

@Anonymous
rambut aku ada stail korea ke?xde kan?kalau korea stail dorang jambu..

btw,aku terikut ngan stail indie :)

JuanYuan said...

@gadismaya
:)

chienta zieya said...

panas diq . .sabo2 . .ini blog kamu,suke aty r na tulis ape pun an . .hehe . .btw,kamu sgt berani ! :)

JuanYuan said...

@chienta zieya
biasa :)

Mawar Merah said...

Tapi..tapi.. MM dh lm jatuh cinta smpi bergolek2 kt Rain.. Cuma jodoh kami xde je..hehe

Kaseh Esmiralda said...

@JuanYuan sy minat korea jugak even more to jpop...cik kaseh minat SuJu semata2 sbb bakat diorang yg superb..kite x boleh menilai sesuatu dr segi luaran saja.dulu pn sy anti kat korea tp lps kenal suju, cik kaseh dh ubah persepsi tu sbb band ni bagus dr segi bakat menghiburkan org n fans service diorg..no wonder diorg ramai pengikut sbb fans service SuJu mmg sgt bagus...

mottymot said...

mnt jgk korea tp x ade la na fanatik sgt cm org laen.

JuanYuan said...

@Mawar Merah
haha..tingkatkan usaha..tackle lah :)

JuanYuan said...

@Kaseh Esmiralda
yup..mmg ramai yg bagus..

JuanYuan said...

@mottymot
bagus :)

gadismaya said...

tu pendapat masing2 la...ok sajeee

JuanYuan said...

@gadismaya
yeah..that's true

Miss Yaty said...

@JuanYuan: hihi..akak tergolek bace komen kt entry ni...hihi

NastaniaNajihah said...

hahha. sokong entry ni!. coz aku pon x minat mamat2 korea ni. fake!. setuju 10000%

JuanYuan said...

@Miss Yaty
haha..macam2 kan?

JuanYuan said...

@NastaniaNajihah
yes yes .. gimme 5!

younique_snz said...

Assalamualaikum...
"hai semua...bismillah dulu sebelum bacer tu...ambik berkat :)jom!"

bunyik cam bagus jer,baek jer..but,awk sdr x,yg awk duk kutuk2 2,BAEK Ke?n one more thing,sal awk ckp korean guys are gay,how u noe?n kalau bnda 2 xbtul,ianya dh jd fitnah.n i'm sure u already noe apa hukumnya,kn?
sal lagu2 korea yg ktorg dgr 2,xsemestrinya ktorg xphm...ade translate la...so,we get 2 in 1,bljr words of korean,and english =)
awk jw yg xtaw,cz u neva wanna noe,rite?
one more thing,n u bndgkn bollywood,mkn kari,kalu nk srh mmt korea mkn,maybe xlps.but u hav to remember,stp ngra,adt n budaya,trMASUK MAKANAN,berbeza2....ala,mat saleh pn xlps mkn kari,so nk heran apa..?
n the last thing is,everybody hav their own minat,and so are u.saya respect yg awk might be nt a kpop lover,but plez respect others.npe prlu nk kutuk2 sal mnt org laen?mmg la org akn mrh kalau ape yg dorg mnt 2 dikutuk.cba bygknla,if ape2 je yg awk mnt or suke,ade org kutuk,kaw2 n minght be a FITNAH.i'm sure u must get on yr nerves,rite?so,think bout it....

-*i'm nt a kpop biased,jz mnt sesetengah artis je.saya komen kt cni jz bcoz u mention in yr post earlier bout kim hyun joong n jang geun suk,are GAY cz berebutkn kimbum.i'm a fan of three of them,but yet how can i not know bout this matter?jgn fitnah or jz dgr(n bliv) cter org 100% w/out siast kbnrnnya....peaCe...Wassalam =)

AYIE said...

salam..
sgt interesting ni..
apa yg awk ckp tu ada point..
yg komen mrah2 awk ni pn de point..
bg sy sume org ada minat masing2.. taste masing2.. slera masing2..
klau 1 dunia minat bnde sama
xde la kpelbagaian dlm dunia nih.
dh sume sama je.. huhu

we just hv to respect each other la..
tak boleh la amalkan konsep:
bila org tu minat bnde yg kte tak minat, maknanya org tu taste buruk
bila org tu tak minat bnde yg kte minat, org tu takde taste..

eh, slmt hari raya! hahaha tetibe

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...