pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Tuesday, March 8, 2011

Girl(s) .. Adakah mereka gedik ?

yes , they are ..




hai , ini bukan Juan .. I tak tahu Juan pergi mana .. dah berapa hari dia takde dekat rumah .. keluar masa pergi solat Jumaat hari tu and sampai sekarang tak balik-balik lagi .. operasi mencari dah dijalankan , tapi masih menemui jalan buntu .. tapi takpe , dia LELAKI .. so , that's mean dia tahu nak jaga diri dia .. unlike GIRL(S) , langsung tak pandai nak berdikari .. heh ..

so , I ni siapa ? itu korang tak perlu tahu .. yang penting I dah berjaya hack akaun blogger si Juan yang hensem tu (yeayy ) .. erk , hensem ke ? agaklah .. tapi dia bagus , suka merendah diri , kan ? oh ya , korang boleh panggil I Mrs Juan wanna-be .. kelas kan ?

di kesempatan ini , I nak buat satu entri .. pasal korang , girl(s) yang maha gedik .. nak harapkan si Juan tu ? sorrylah , dia tu mampus di kaki awek .. kasarkan ? biasalah , kalau nak cakap elok-elok bukan dia nak dengar .. selalu je nak menangkan perempuan .. so , kenalah perli-perli ayat makan dalam sikit .. walaupon I perempuan , tapi I tak suka tau selalu dimenangkan .. nampak macam lemah sangat .. tak gitu ? btw , Juan tu suwit kan ? sukew kitew ..

okeh , kenapa I cakap girl(s) ni gedik ? senang je .. sebab diorang memang gedik .. walaupun tak semua , tapi kebanyakannya .. eww , I buat dalam bentuk pointlah ..


1-   Diorang sangat mengagung-agungkan pelakon Korea




awak .. macam ni awak cakap macho ? ini sotonglah awak .. ok , memang dalam movie awak akan nampak diorang macam ala-ala suwit gitu ( bluerkk ) , but in reality , diorang ni sotong .. lembut .. faham tak ? jalan berlenggang macam Kak Leha nak pergi pasar .. eww , geli .. dahlah muka jambu , so gay ok ..

btw , I nak tanya .. apa yang special sangat diorang ni sampai ramai sangat girl(s) yang dok tergila-gilakan diorang ? apa kurangnya lelaki di Malaysia ni ? lelaki kat Malaysia lagi ramai yang suwit I rasa , tough pulak tu .. macam Juan I .. hihi .. diorang ni ? lembik ! eww , tak kenanlah .. and kalau awak nak tahu , kebanyakan diorang ni gay ok .. tak percaya cuba tanya si  Kim Hyun Joong dan Jang Geun Suk tu .. diorang hari tu bergaduh sebab berebutkan si Kim Bum .. apa cer ?


2-    Diorang sangat sukakan perhatian

ok , tak salah sebenarnya nakkan perhatian , tapi biar berpadalah .. takkanlah asal jumpa lelaki je mesti automatik keluar semangat "kegedikan" kot .. agak-agaklah .. I kadang-kadang malu tau bila berjalan dengan diorang yang gedik ni .. nanti mesti semua lelaki ingat I pon gedik .. I tak .. I neutral ok ..

I pernah tau buat-buat gedik depan Juan I .. tapi lepas tu terus dia off henfon dia .. siap delete lagi number I dalam 8pax list dia .. kan padan muka I .. lepas tu I tak buat dah .. dia add balik number I .. shuker nyew .. hihi .. so lepas ni , kalau awak jumpa lelaki , buat-buat biasa je .. tak payahlah nak meliuk-liuk badan tu macam ular sawa , diorang tak suka lah .. lepas ni jangan bercakap kuat-kuat kalau lalu depan diorang ok ? nanti diorang kutuk .. malulah kaum kita ..

oh ya , pakaian tu , janganlah seksi sangat .. kesian dekat Juan I dengan kawan-kawan dia tu .. nak tengok berdosa , kalau tak tengok tak senang duduk .. biasalah , gatal .. opss , I terkutuk pulak .. BB tak cakap kat B ok ? BB cakap kawan-kawan B tu .. gatal tau diorang .. ada ke kain BB terselak masa angin kuat hari tu , diorang bantai tengok tak berkelip .. malu BB .. nasib baik betis BB gebu .. hihi ..


3-    Diorang sangat mudah untuk di"tackle" 


I tak tahu apa kena-mengena gambar ni .. hihi ..


yang ni memang sangat banyak sekarang .. nak-nak dekat U atau kolej .. asal lelaki mintak no fon je terus bagi .. janganlah macam ni .. janganlah murah sangat .. cuba buat-buat tak layan dulu walaupon awak memang suka kat dia .. biar lelaki ni usaha lebih sikit .. janganlah tunjuk yang kita ni desperate sangat .. I tahulah bilangan lelaki sekarang dah kurang , tapi kita mesti kena ada strategi tau ..

ok , macam I dulu .. 5 bulan tau Juan I cuba nak tackle I .. I buat-buat tak layan je walaupon dalam hati memang I tak sanggup nak buat macam tu .. I takut Juan I pergi dekat perempuan lain .. tapi Juan I setia orangnya .. dia stick dengan I walaupon I uji dia macam tu .. jodoh I dengan dia .. walaupon ramai lagi girl lain yang nak dekat dia , dia still dengan I .. B , u'r so suwit .. hihi .

cukuplah 3 points kot .. sebab I rasa points yang I bagi tu macam tak relate dengan tajuk je .. hihi .. I tak pandai sangat menulis .. I takut nanti sebab I , Juan I pulak kena kutuk .. kesian hubB I ..

last sekali I nak pesan , awak , girl(s) kat luar sana tolonglah jangan gedik yang melampau .. kalau awak ada bf , awak janganlah buat sampai dia bosan ngan awak .. lelaki ni cepat bosan tau .. sebab tu kita kena pandai jaga diorang .. dan lagi satu , jangan pakai seksi-seksi tau .. lelaki sekarang tak suka dah dekat perempuan yang seksi .. sakit mata diorang tengok .. diorang lebih suka yang bertudung , baik , sopan dan yang paling penting kuat .. tak lemah .. betul ni , B I sendiri cakap ..

oklah , bye =)




p/s   B , kalau B baca ni B jangan marah ok ? BB bukan apa , BB just nak tolong famous kan B je .. BB cuba buat apa yang Mr K cakap je .. B jangan marah ek ? muah , sayang B =)

69 ribu orang sedang beromen ;D:

[sutera kasih] said...

hehe comel la korg ni..
btw, suka entri ni..nauzubillah..jauhkanlah diri ini menjadi gediksss huhu
point number 1 tu..sy tak minat pelakon korea..malaysia lg macho hik2

Ayeem Jemain said...

diorang ingat laki suka pompan gedik kot? geli ada la. kalau laki jahat suka la, tu pon sbb nak ambik kesempatan. btw, aku stuju pasal korea tu. geli doh yg fanatic sgt ni -.-

JuanYuan said...

@[sutera kasih]
haha..jgn gedik2 ok..tak shukew =)

tak minat eh?bagus..

JuanYuan said...

@Ayeem Jemain
yup..tergedik2..hak3

tu la pasal..sbb apalah diorang mnat sgt..pelik aku..

btw,susah benor ko nk sampai sini kan?hak3

[sutera kasih] said...

@JuanYuan
sy pun tak brpa nk shukewww ^_^

yup..majulah malaysia hik

Muhsin Aminudin said...

haha. no 3 tu tgk keadaan.. kalo kepadatan perempuan di tmpat tu lg tinggi, senang sket..

*Miss Geli^ said...

kalu minat shahrukhkhan, tak termasuk gewdik la kan?

nelly said...

Gedik ini susah nak diterjemahkan .

Anonymous said...

salam juan=)

aku pun pelik knape ramai ngat ske pelakon korea.aku xminat laa.
btw aku ske entri ni

*eh aku girl n aku xgedik.hehe

aleen aiden said...

suweet taw bagi gf apdet belogg.....sukew...

wi3 :P

JuanYuan said...

@Muhsin Aminudin
betul dah tu bro..kepadatan penduduk..hak3

JuanYuan said...

@*Miss Geli^
ah,lupa nk masukkan point yg ini..hak3..
tp tang mnat SRK tu boleh dmaafkan lg..sbb dia taklah jmbu mana..haha

JuanYuan said...

@nelly
hurm,tu la kan..susahnk faham kaum hawa ni..hak3

JuanYuan said...

@[sutera kasih]
yup..majulah sukan utk negara..erkk

JuanYuan said...

@Anonymous
pelakon korea?eww..hak3..

bagus2..meh join kelab anti-korea..haha

JuanYuan said...

@aleen aiden
haha..suwitlah sgt..haha

tomato said...

wakakakakakakkak ! auwww , ni JUAN ke NYAH juan ? ekekekekek :P

I tak gedik ok . agak2 ade macam gadis idaman juan tak I nie? er,,kalau juan baru balas.kalau bb juan jgn balas.. :P

aisya sakaria said...

sokong gila part mamat korea sotong tuh. lembik dohh.

JuanYuan said...

@tomato
eww,you nak ngorat B I eh?

I dah agak dah..mesti ramai yg nak dekatt B I..

tapi I tahu B I setia =)

JuanYuan said...

@aisya sakaria
tu la pasal..sotong kalau masak merah syok kan?

Yuslia Suhana said...

comel la entry ni.. kikikikikikiki...gelak mcm ni tak gedix kan? haha

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak :) follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/rasmi-senarai-pasukan-f1-2011.html

Heidi Shafiq said...

aku x suke perempuan yg mengagungkan citer korea n mudah di'tackle'.. :)

ShaLLeyShaLina said...

amboihh entry hahaha

Miss Yaty said...

ceh!hahah..tapi memang de kebenaran pun..tak dpt nak nafikan..perempuan memang tak larik dari gediks dan minat korea nih..pape pun mitak di jauhkan perkara tak molek ni pada diri kak...amiin..

err tapi yang mudah ti tackle tu tak semestinye!!! tak sume girl desperate lah!! tapi de lah jugak..hak3

hye BB Juan..akak suke gediks dengan juan!plss dont be jeles hnye kerana ramai girl yang komen blog ni...hahaha ;P

JuanYuan said...

@ShaLLeyShaLina
hahaha..kemain kan?

JuanYuan said...

@Miss Yaty
hak3..tu lah..ramai yg gedik..tp ade jugak yg tak..mcm akak =.=

point no 3 tu biasanya kat IPT la..kan?

and,baru perasan..mmg ramai pompuan yg dtg sini..haha

JuanYuan said...

@Yuslia Suhana
haha..tak gedik pon*mata ke ats tgn ke bahu*

JuanYuan said...

@TAYAR PANCIT
:))

JuanYuan said...

@Heidi Shafiq
yeah..aku juga :D

PinQib said...

lawak giler juan. heheh..
ke memanh ko ni... eh??


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Cara Picit Jerawat Paling Seronok!|

|Blog Menggemok!|

kacangkelisa said...

salam...toksah la nak wat masalah negara pulak dengan budak pompuan yang minat korea..kitaorang ada hak nak minat sapa2....kita orang tak pernah pon kondem budak2 yg minat indon ,english etc..nak cakap laki korea lembiklah buat plastic surgery lahh..kitaorang da taw suma tu dari azali lagi...
tak rasa bersalah ke?? nanti akan ada orang yang terasa dengan ayat macamni..contohnya orang yang teringin nak jadi kawan n follow blog ni (blog ni memang best) tetiba ada post macamni..terus rasa tak nak buka dah..macam menjauhkan silaturahim dan mengurangkan rakan..
kita pon bukan sempurna sangat...dan saya bukan nak cari gaduh...tapi pertuduhan ini agak mengguris hati..lagipon da 8~10 tahun saya minat kpop ni..dulu2 tak da pon orang nak mengutuk2 macamni...sekarang ni je berlambak2 apa salah kitaorang yang minat kpop ni??

Kry said...

weyh, aq nk cte sket...sume minah yg mnt korea nie gedix2 ea? mne kau tau? pndngan aq kau lg gedix dri minah2 yg mnt korea nie sume...aq pon mnt korea gak..op cos la aq trase..hell-o x sume org yg mnt korea gedix ea...kau lg gedix nk..kau ckp jgn bagi mke sngt kt laki..wlpun kite ske kt laki tu..tau x tu nme nyer JUAL MAHAL! aq rse jd minah gidex lg best dri minah yg JUAL MAHAL...kang lme2 laki yg kite ske tu lari dri kite..sndri jugak yg kcwe..nsib baek la juan kau tu stia..klau x dpt kau laz2 dy mnt pompuan laen sndri jugak yg kcwe...utk pngetahuan kau x sume laki korea jmbu tau..abz yg bdn dy bktul2 tu jambu gak la? x slh klau diowg nk gurau2 gado rbut kim bum..npe kau jelez x de owg wat kau cm tu?..mne kau tau yg diorg rbut kim bum? kau kn x mnt korea mcm mne kau tau sdgkan kitorg yg mnt korea nie pon x tau..eeeiiii..jgn wat FITNAH la weyh..dose tau x...jgn skali2 kutuk2 org kalu x de bukti...ckp dri sndri x gedix cermin blek dri kau tu..bru kau tau tnggi mne lngit n rndh mne bumi nie! sekian!

JuanYuan said...

@PinQib
haha.. U think ? *wink2*

JuanYuan said...

@kacangkelisa
oh hee :))

JuanYuan said...

@Kry
hikhik :D

Fatin Nurul Najihah said...

kita kan sama2 manusia.. nape nk kutuk2.. anyway, knp awk masuk bakul angkat sendiri.. cermin laa diri sikit.. who gedik? knp bahasa kan diri I? saya x boleyh ke? bukankah itu salah satu bahasa gedik? kitaorg x tanya pon mcm mne awk kena ngurat.. x yah citer.. saya peminat Kpop.. xder hukum haram pon untuk kita meminati sesuatu.. knp perlu diperbesarkan masalah neyh.. org lain minat lantak dia laa.. ape masalah nya.. tue kan hak dyorg.. xyah laa nk ckp org jambu.. kita nmpk kita senyap.. ape yg kita anggap x sama ngan org lain anggap.. jd jgn laa post benda bukan2 cm neyh.. x elok buat org lain sakit hati.. biarpon dyorg gay.. ape masalah nyer? sape yg tanggung dosa dyorg.. awk ker? if x der kaitan ngan awk.. better awk jgn FITNAH laa.. kita x thu mne yg sahihnya kan.. betul ker dyrorg gay? jambu? n blah.. blah.. blah.. jgn laa malukan kaum hawa.. perempuan gedik? biar laa.. jgn laa kutuk org lain..

Fatin Nurul Najihah said...

assalamualaikum pembuka kata..
asal tulis cm neyh? anyway, kenapa

Fatin Nurul Najihah said...

assalamualaikum..
hurm.. nape tulis cam neyh? anyway, nape masuk bakul angkat sendiri? who GEDIK? kenapa bahasakan diri I? bukankah itu salah satu bahasa gedik? perempuan gedik? ish3.. kenapa lah malukan kaum sendiri? umpama memakan daging saudara sendiri tahu.. berapa berat kah dosa memakan daging saudara sendiri? pergi tanya ustaz anda ketika anda berumur 12 tahun ye.. erm.. saya adalah peminat Kpop.. adakah saya gedik? x haram kan kita untuk meminati sesuatu.. itu hak kita.. jd, apa masalahnya.. knp nk ckp org if diri sendiri pon xsempurna.. cermin sikit ye muka ue.. if dyorg gay sekali pon.. ape masalah awk? adakah dosa mereka awk yg tanggung? your mind is your bisnes.. mungkin awk anggap mereka gay.. tp, xsemestinya suma anggap dyorg ue gay.. kita x thu kan sahihnya.. so, better x payah laa fitnah.. ckp dyorg gay laa.. jambu laa.. whatever laa.. menambahkan dosa bukan? better jangan laa post benda2 cm neyh.. xelok kutuk org tanpa sbb.. lg pon.. ape sbb awk kutuk dyorg neyh? untuk sakitkan hati org.. bertaubat laa.. sekali kita sakitkan hati org tanpa meminta maaf, sampai akhirat pon x kan diampun allah.. kerana dosa kita sesama manusia hendaklah meminta maaf kepada manusia itu sendiri kecuali org yg kita wat salah daa meninggal.. bru laa urusan kita ngan allah.. better.. renung2 kan laa ye.. maafkan saya jika ada tersalah ckp.. pasal hukum hakam.. rujuk pada ustaz or ustazah.. saya hanyalah manusia yg x lari dr kesilapan.. semoga awk faham maksud saya..

hunny chan~ said...

bang??? kak??? rambut da mcam prempuan anyway x kisa la mender tu... mmg da trend la katakan...

knapa orang suke wat msalah ngan kpop fanzz hah??? Kalo abang ?? akak??? senang cite ANDA la.... most of kpop fanz x gedik TPI malay girl kebanyakkan yer...

tolong arrr x suke diam x payah x buat novel, orng x nak baca...

bkan nak marah, masing2 ada hak... lantak2 la nk ckp aper2 pun ckp la.. name jer melayu tpi gune I , you ... so kalau korang bley camtu nape? ngape? mengapeeee? kiteorang x boleh...

hormat orang lain, jangan tinggi je lebih tpi otak kontot...
haish~~
penat la nk taip... tpi sbb entri nie best sangat,,, nak jugak taip...

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
haha..

dah kena troll :)

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
waalaikumussalam :)

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
waalaikumussalam :)

tak letih ke wak taip panjang2 ni?

JuanYuan said...

@hunny chan~
haha..ok..

btw,rambut dah pendek kang :)

Fatin Nurul Najihah said...

kalo banyak idea.. byk laa tulis.. =P

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
haha..karangan mest A ni

Anonymous said...

gedik???????oh yeah.........kirenye org kt asia ni gedik la especially yg minat kpop sorry la pompuan dr dlu lg aku minat kpop x dew aku mcm yg kau citer aku rase ko jeles dlm erti kate laen dengki sbb kebanyakan lelaki korea handsome/come mereka mengalahkn pompuan termasuk la kau~~~~cian2 npe muke kau x secomel dye org kew????ish2 sian klu ko nk ckp yg dyeorg bt plastic surgery it's so lame hahahaha atau ko ni pon gemuk??????kahkahkah...shame on u.....la POMPUAN

ChoRickyKyu said...

Assalamualaikum....huh???nape wat cm gini..x salh kn kalo kteorg minat korea skalipon..dyeorg x gay lar..first fact shindong dh nk kawen...second fact kalo dyeorg gay wat ape dyeorg wat acara we got married..knpe xwat acara we r gay....wgm llki n prmpuan kan bknnye llki + llki...ingt tu...

JuanYuan said...

@Anonymous
haha..bla bla bla

JuanYuan said...

@ChoRickyKyu
ye ye :)

ana said...

@Anonymous excuse me?? did u juz now ask asl org rmai mnt pelakon korea?? sbb bez lar org mnt. u never know about korean, so just shut up ur mouth! mind off ur business! ak ade kwn cm ko lar, tak abis2 kutuk2 psl korea, pas2 skli ak suro dy try tgk drama korea, kenal satu2 perwatakan sbnr pelakon dy, then tros kwn ak tu mnt! dan tak mustahil ko un ley jd cm tu gak!! dont just judge book by its cover! u must read and understand the book's contents!! btw, kpop and korea fandom skrg dah meluas serata dunia dan sespe yg xtw psl korea tu dianggap KZ - KETINGGALAN ZAMAN!!!!!!!

JuanYuan said...

@ana
weh.ko marah kat anon..dia tu bukan geng ko gak ke?hahaha

#koreanloverfail

Fatin Nurul Najihah said...

A ke B ke E ke sekali pon kalo xphm bahasa gak x thu laa cm ape.. mmg x sedar diri laa ue.. =P

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
tak paham bahasa.. mean?

Fatin Nurul Najihah said...

nothing laa..

Anonymous said...

ceh , tak minat korea konon ! hampeh ! yang kau tahu nama jang keun seuk , kim bum, kim hyun joong tu dari mana? lubang cacing? shit ! ceh, mesti minat bieber tak guna tu , perangai macam ANAK HARAM ! eh , bukan , ANAK SIAL lahh , hhaha , kesian , and lupa pula , euuu , gedik tu orang ada bf , BB lah , B LAH , UEWWW ! geli I , and hayy, indie ? eh , tak seksi ke pakai seluar skinny ketat nak terkoyak tu? ceh, hujan ? apa class ? famous lagi presiden RAIN .
whatever , jangan cara pasal , pasal kesukaan orang lain , macam kau tak minat apa- apa , maybe minat doraemon kot, tak pun shichan !

bye , iloveyoubitch !

JuanYuan said...

@Fatin Nurul Najihah
yeah..nothing

JuanYuan said...

@Anonymous
ya know what, aku tahu nama2 gay tu dekat blog Mr K..sebelum ni serius aku tak tahu..got it?

aku minat bibir?peh-lis..

oh aku anak sial? syukur..at least aku ISLAM..tak cam kau ;)

BB?mesti kau tak baca lg newer post aku kan?kau ni dungu la..

aku ade sebut indie ke?huh?

luv? luv my ass

Anonymous said...

weh, kau kalau islam , sedar sikit ! eh cikgu pendidikan islam kau tak ajar ke pasal mengutuk orang and memfitnah orang ? ceh, baik tak perlu mengaku islam ! malukan islam jer, eh ! buat apa aku nak baca post kau, buang masa jer , hello ! kau letak kat profile tu apa? india ? no no no , love your ass ? tak minat aku yang secondhand punya !


byebye anak haram, ada masa kita sambung lagi yer ;)

Anonymous said...

weh, kau kalau islam , sedar sikit ! eh cikgu pendidikan islam kau tak ajar ke pasal mengutuk orang and memfitnah orang ? ceh, baik tak perlu mengaku islam ! malukan islam jer, eh ! buat apa aku nak baca post kau, buang masa jer , hello ! kau letak kat profile tu apa? india ? no no no , love your ass ? tak minat aku yang secondhand punya !


byebye anak haram, ada masa kita sambung lagi yer ;)

JuanYuan said...

@Anonymous
wah..pandai cakap bab islam..

yang kau duk kutuk aku tu?islamlah sgt?

btw,my ass is 1st hand ok?not 2nd..LOL

JuanYuan said...

@Anonymous
anak haram pon anak haramlah..janji ang hepy

Anonymous said...

lah , i kutuk you , pasal you kutuk orang lahh sayangs , lahh , ingat 3rd hand , haaaha , yess , i'm happy dapat kutuk orang tak guna ni .

JuanYuan said...

@Anonymous
I tak kutuk..you tahu beza tak kutuk dgn ber pandangan serta nasihat?

I buat secara sarcasm..cuma you je bebal xleh nak hadam..

btw,I tak guna pon I berani..you tu pakai anon nampak sgt penakut..

you lg bebal tau?

Miss Yaty said...

haha..akak tak paham nape rmai sgt yg mengamuk kt entry ni juan??

pape pun congratz dik sebab buat gurlz mengamuk!hihi ;)

Anonymous said...

what? tak paham , na na na , bleber sensorang ,eh , budak , you cakap orang gedik, diri sendiri tak sedar , tak kutuk ke tu ?

JuanYuan said...

@Miss Yaty
hahah..best jugak kan kak ?hak3

JuanYuan said...

@Anonymous
aku bercakap berdasarkan point..and sape2 yg berkaitan dgn point2 tu semua yg digelarkan gedik..faham?kau pon sama gedik..btw,aku lelaki..aku tak gedik..hak hak tuih..

http://juanyuan.blogspot.com/2011/03/obsession.html

tengok situ :)

Anonymous said...

ahahahhaa! cam comel je ko ni kan juan! shuwit gler! cayalah! :)

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...