pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Monday, March 21, 2011

bahana mengutuk Korea

lepas aku post entri pasal perempuan gedik dan jugak pasal mamat Korea tu , aku rasa dah jadi macam Fasha Sandha dah .. serius .. ramai gile yang marah dan benci kat aku .. aku tak sangka pulak ramai yang akan butthurt .. yelah , sebab kita sekarang ni dekat Malaysia dan bukannya Korea .. but , yeah , kat mana pon kita berada , it doesn't matter actually .. just wanna say , the truth is , aku langsung tak pernah berniat nak post apa-apa entri pasal mamat Korea .. takde langsung .. but , this HOW-TO makes me do ..




fine , aku bukan nak follower sebenarnya .. dan aku jugak bukan penggila trafik murahan .. kalau korang perasan , tak berganjak mana pon jumlah follower aku tu .. tujuan sebenar adalah aku nak tengok sendiri kekuatan sebenar mamat-mamat Korea ni .. aku nak tengok sendiri macamana pengaruh diorang ni .. dan yang penting , I just wanna have fun .. hakhak!  yeah , there is something .. I love being sarcasm with all this cuties ..

so , aku ambik keputusan nak try buat apa yang Mr K cadangkan .. sebab , aku nampak macam best bila ada yang butthurt .. well , it's normal .. bila orang memperkatakan sesuatu yang tak enak tentang kegemaran kita , kita berhak untuk butthurt .. even si master troller Obefiend pon butthurt .. so , takde masalah la kan ?


SEPATUTNYA ADA GAMBAR..TP TERPAKSA DIBUANG


sesi menghentam .. ada salah sorang dari diorang ni semua share link blog aku dekat fb .. so , memanglah kena hentam kan ? dan budak yang yang share link tu jugak , A , yang hantar screen shot ni dekat aku .. sebenarnya banyak lagi gambar , tapi aku malas nak upload banyak-banyak .. lagipon ada 2-3 orang umat manusia yang mula mengutuk dengan kata-kata yang agak kasar .. so bad .. untuk tak memalukan diorang , aku tak siarkan .. yang sayangnya , aku tak sempat nak join sekaki , owner tu dah delete page tersebut .. rugi ..

oh ya , let me get this clear .. semua post yang terdapat dalam blog ni adalah dari penulisan aku seorang .. get it ? that's mean , there is no Mrs Juan wanna-be at all .. post tu aku yang tulis .. aku sengaja wujudkan identiti Mrs Juan wanna-be tu .. untuk lebih faham sila rujuk first point of   Mr K's photo .. but , karakter tu agak menjadi aku rasa since ramai yang percaya akan kewujudan Mrs Juan wanna-be .. and of cos ramai yang meluat .. kesian "beliau" .. about that BB thing .. don't worry , I don't have any =) ..




hakhakhak!  ini serius kelakar .. aku tak tahu siapa yang bagi link ni dekat Mr K , tapi yang pasti beliau tengah butthurt sekarang .. gotcha! ahha!  you got the wrong person .. see , ingat Mr K nak layan ? kalau nak tahu , beliaulah dalang disebalik semua ni .. rupa-rupanya , ramai peminta beliau yang minat Korea .. hurm , they thought that their Mr K could save them .. but , naharommm .. hakhak!

Bang Bang Boom <=====  over butthurt ? tehee!




ok , yang ni aku sedih T__T .. kenapa rambut aku yang tak bersalah itu turut menjadi mangsa ? apa salah beliau ? adakah kerana beliau kerap tidak memakai minyak rambut maka beliau turut dilibatkan dalam hal ini ? sob sob :( .. that is not a Korean style .. tell you what .. it's dR Rozmey!  it's DDR hair style revolution that gave me the spirit to keep on tackling cuties .. ya know , he is quite hansome .. as a guy .. so , definitely .. it's not a Korean hair style .. wait , Korean ? Peh-lis , kata Mr K ..

and kalau nak tahu , sekarang aku dah potong pendek rambut aku .. sebab aku rimas .. aku lelaki sejati , so aku taknak nampak macam perempuan .. aku jugak ada terbaca bahawa rambut yang menutupi mata mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk membuatkan mata jadi juling .. so , cuba check mata idola korang tu , juling tak ? kalau tak , maknanya tak lama lagilah tu ..

macam yang aku bagitahu mula-mula tadi , aku tak pernah terlintas pon nak upkan isu minat Korea ni .. but , it's just 'something' that keep on forcing me to do so .. I called it as "G-Force" .. yeah , G stand for girl .. aku rasa macam fun pulak menyakat orang perempuan ni .. and , aku rasa puas bila ada yang duk maki-maki aku .. rasa bahagia sangat .. oh girlsss you're so so .. err , so apa eh yang sesuai ?





so , aku rasa lepas ni tak payah dah nak marah-marah aku lagi cakap aku tak memahamilah , apa lah .. sebenarnya aku ni seorang yang sangat memahami .. I do care of you girls out there .. aku tahu korang semua minat Korea .. so , aku upkan entri yang macam tu supaya korang rasa hebat .. sekurang-kurangnya korang boleh fight back .. barulah nampak kuat , kan ?

there is a thing that I would like to say , DO NOT put the blame on Mr K if you guys doesn't feel good with my previous entry .. Mr K hanya sebagai pencetus idea dan aku yang buat semuanya .. segala isi adalah dari aku sendiri .. so , sangat tidak adil untuk melibatkan beliau dalam kes ni .. beliau tengah bahagia dengan Cik Mili sekarang .. so , jangan bagi dia masalah .. biarkan dia bahagia ..




lastly , aku tak kisah pon pasal korang kutuk dan maki aku tu .. aku tahu korang tak salah .. biasalah , cuba untuk menegakkan pendirian masing-masing .. bukan senang nak puaskan semua pihak , bukan ? but still , aku tetap dengan pendirian aku .. yes , I'm being sarcasm , but , that is truly from inside me .. aku akan cuba untuk memahami keadaan ni .. cuba untuk faham ke-obsesi-an yang kian meruncing ni .. I'm going further even I'm dead ..

aku rasa that's all yang perlu korang tahu .. so lepas ni jangan nak serius sangat okeh ? you need to live with the flow .. 

oh man , this is qoute of the day ..

" use every single words that been highlighted to perform a sentence "




LOL

UPDATE - maaf aku terpaksa delete gambar untuk menjaga hati sesetengah pihak .. 

27 ribu orang sedang beromen ;D:

Anonymous said...

hahaha, mokteh ??! kwn ak tuu. nak kenal ngn die, meh kenal ngn kwn3 dulu... haha
tak kesah la ko tak suka korea sekali pon. entri ni ak boleh terima. tp entri yg lepas tak boleh nak terima sgt sbb ko slh kn kite org yg mnt korea. huissh, sakit jiwa aku ni weii... hahaha

Wahida Nasution Thakhrim said...

try to embrace something new.. tak rugi pun.. at least ada topik nak sembang dengan awek juan..

rotashia faizal said...

hahahaha.. first time nak komen kat sini.. tetiba nampak word "romen".. hampeh.. terkejut aku.. haha... btw buat je apa yang kau rasa betul... kalau kau rasa pendirian kau betul, teruskan je... :)

Anonymous said...

bro bout ur hair..sory for that unintended comment..no heart feeling kay..i komen gitu tyme pns ngan u nye entry..but now..im sooooo sory...
but please, kte punye mint len2..jgn diskriminasi org kay..

Anonymous said...

say something about their korean guy and you're a dead man.. yup a definite yes!!! u r soo dead!!

saya bukan tomato said...

haha ! lawak plak tang rambut juan tuh ! ;D

sungguh depa buttheart ek.. haha :D

chienta zieya said...

kwang3 . .mcm2 la korg ni ..:)

Anonymous said...

"tujuan sebenar adalah aku nak tengok sendiri kekuatan sebenar mamat-mamat Korea ni"<---WHAT THE ****?LOL..ko ingat aku pcaya?wey..aku tau ade org suruh kan?!ko dah kamcing ngn miss 'A' tu!tetiba plak kan~pelik2!

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

JuanYuan said...

@Anonymous
haha..kenalkanlh mokteh tu :)

JuanYuan said...

@Wahida Nasution Thakhrim
yeah..haha :)

JuanYuan said...

@rotashia faizal
oh no..u are damn good..love u!

JuanYuan said...

@Anonymous
but, U diskriminasi rambut I

JuanYuan said...

@Anonymous
i'm still alive loh..LMAO

JuanYuan said...

@saya bukan tomato
jgnlah gelakkan beliau :(

yup..panas dah tu..hahaha

JuanYuan said...

@chienta zieya
haha

JuanYuan said...

@Anonymous
what the apa??kenapa tak teruskan??

ye aku kamcing dgn si A..sbb dia sorang je manusia dlm kalangan korang..korang yg lain semua HANTU

JuanYuan said...

@Cempaka R.Minta
hi cempaka.cempaka cantiklah..

cempaka tak minat korea kan? ;)

milimilo said...

haha.apesal nama aku siap dengan RT aku pun ada sekali ni weh? heeee. ;D

too bad, aku tak minat korea. aku biasa2 je. aku kalo nk marah pun kalau kau kutuk Chad Micheal Murray ke, Joseph Gordon Levit ke, Ian Somerhalder ke sape2 lagi lah yg hot. korean guy tak hot. booooo. ;D

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe.ramai yang butthurt upenye.

i'm one of them tp kan, tadek la smpai nk kutuk2.mmg betul pun ramai artis korea yang buat mcm tuh. hehehe :P

Khuzrin Kamarudin said...

Aku minat korea sebab team bola dorg.. bukan sebab aku minat cite korea.. sekian.. heheh..

JuanYuan said...

@milimilo
haha..RT kau best..sbb tu aku masuk skali..

yup korean guy gay..hak3

JuanYuan said...

@Puteri Iqa Izyan
ramai jugaklah..haha..

bagus :)

JuanYuan said...

@Khuzrin Kamarudin
yes..gud :)

Miss Yaty said...

chill dik..haha...

Miss Yaty said...

chill dik..haha...

JuanYuan said...

@Miss Yaty
hahah..thanks :))))

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...