pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Sunday, April 10, 2011

Qalesya dapat kawan baru ..



Bapa Qalesya telah dinaikkan pangkat.
Oleh itu, beliau telah ditugaskan ke daerah yang lain.
Hal ini memaksa beliau membawa keluarga beliau
pindah ke kawasan perumahan yang baru..



Ini juga bermakna, Qalesya akan bersekolah
di sekolah yang baru.
Qalesya sangat bersemangat untuk ke
sekolah baru kerana ingin mendapatkan
kawan-kawan baru.



Namun begitu, panas rupanya tak sampai ke petang.
Tiba-tiba hujan di tengah hari.
Ok,tak hujan pon. Itu perumpamaan je.
Nampaknya, pelajar sekolah barunya
tidak menerimanya dgn tangan terbuka..Kesian dia..



Qallesya berasa sangat sedih
kerana beliau tidak gembira semestinya.
Beliau sudah berkira-kira untuk
menangis. Sedih dengan nasib dirinya di sekolah baru.



Qalesya sudah nekad.
Beliau mengambil keputusan untuk
ponteng sekolah. Apalah gunanya berada
di sekolah sekiranya rakan-rakan lain tidak menerima
kehadirannya. Sedang beliau ingin berjalan ke arah
pintu pagar , tiba-tiba ....



Tiba-tiba beliau berjumpa dgn seorang
jejaka yang tak tampan mana..
Boboy merupakan satu-satunya manusia
yang sudi berkawan dgn Qalesya..Qalesya sgt gumbira.
Oh ya, Qalesya tak jadi ponteng sekolah..



                                                                                                            bersambung...





p/s  korang setuju tak kalau aku nak buat entri kartun ? ke buruk ? hakhak!

34 ribu orang sedang beromen ;D:

saihika said...

boleh bg anak sedare yg umo 6thn tu bce...tgk beliau nk komen ap >.<

chepacyeddud said...

. wahh ! qalesya bertemu dgn si boboy ! takk sbar nakk tnggu episod seterusnye :)

gadismaya said...

cun !
smbung laa lgi cte nihh...

aleen aiden said...

hahah,ni klo bagi bace kat budak2 buat bedtime story pon ok gak nih. ^_^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

uik...dia jmp pakwe ke?wahh mesti dia nak gi sek pas ni

ShaLLeyShaLina said...

nice la juan...

jaa64 said...

perh..lawalah!!
pandai mu lukis :)

boleh publish buku kartun ni,kemas :)

tomato said...

weytt ! mmg kalah la blog ceq juan nye katonn sgt chumil !!! heeh

sambungg citerrr

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam bro
blog kartun satu kelainan ... nampak cool

AR The Annoying said...

style, aku suka, dan terhibur.

Miss Yaty said...

kreatip la juan..akak pn suke..terus kan komik katun ni ye.. :)

P/s: comeynye name qalesya :D

*Miss Geli^ said...

sebelum bgtau setuju ke tak, bgtau dulu camne nak buat katon katon gitu

nur aisya humaira said...

macam comey je cite ni..:)

JuanYuan said...

@saihika
hahah..sila sila :)

JuanYuan said...

@chepacyeddud
hakhak!tak tahu nk sambung camana..haha

JuanYuan said...

@gadismaya
ok :D

JuanYuan said...

@aleen aiden
aiyak..utk org tua sesuai tak?haha

JuanYuan said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
yup..mesti dia makin rajin..hehe

JuanYuan said...

@ShaLLeyShaLina
aku ke kartun ni yg nice?hahaha

JuanYuan said...

@jaa64
publish buku kartun terus?hahaha

JuanYuan said...

@tomato
hehe..xde la cantik mana..buruk je tu..kah3

JuanYuan said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
thanks bro XD

JuanYuan said...

@AR The Annoying
hohho..thanks :))

JuanYuan said...

@*Miss Geli^
hahahh..lukis guna paint je ")

JuanYuan said...

@nur aisya humaira
thanks :))

cekmet said...

juan lkis sndri ke kartun tu?
wauu
cantik

Anonymous said...

salam..
comeyy laa..suke2
smbung la cpat =)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

ouh comei2 kartun

aleen aiden said...

lalink!sila hapdet laju2 keyh.hu3

Khuzrin Kamarudin said...

kenapa kartun kau suka tutup mata? grrr...

fadlisabri said...

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

Gayahspears said...

wah.. terbaik la katun ko ni.. hahah.. sejak biler da minat melukis ni beb??? sambung ya.. aku nk tahu kesudahan citer ni..ngee

Gayahspears said...

wah.. terbaik la katun ko ni.. hahah.. sejak biler da minat melukis ni beb??? sambung ya.. aku nk tahu kesudahan citer ni..ngee

SRenungan said...

ok la tu..
style apa.. :)

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...