pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Saturday, February 5, 2011

pertandingan motocross menaikkan nama Malaysia di mata dunia .. bangga tak ?

Jumaat 4 Feb- sebuah pertandingan yang paling berprestij di abad ini telah dilangsungkan dengan jayanya .. pertandingan yang dimaksudkan adalah pertandingan Perlumbaan Motocross Anjuran Felda Chalok Barat yang telah disertai oleh lebih kurang 30 orang anak muda serta tua pon ada jugak .. pertandingan tersebut telah mempertemukan juara-juara rempit bertauliah kampung masing-masing ..terdapat 3 kategori yang dipertandingkan iaitu "2 strokes" , "4 strokes" dan juga "terbuka" yang kesemua kategori TIDAK dimenangi oleh seorang pon wakil tuan rumah .. mmg haram jadah ..

petikan-Mingguan Metroll


Assalamualaikum ..

hai korunkkk ( muehehe ) .. korunkkk sihat tak ? kita sihat walafiat jer .. harap-harap korunkkk pon sihat okess .. kalau tak sihat cepat-cepat makan ubat tau .. nanti melarat pulak .. ayokk , kita tak tanggung .. kita pesan awal-awal ni sebab tak nak korunkkk sakit .. walaupon kita tau yang korang memang dah sakit hati ngan kegedikan kita ni .. hihi ..

okay dah dah .. nak termuntah pulak aku bila buat camtu .. *bluerkkk* .. tengok , kan dah muntah .. hakhak!  korang jangan marah aku ok .. aku saja jer nak bergurau di pagi hari ni .. alaa , why so serius ?

malam kelmarin aku tidur agak lewat .. lepas subuh jugaklah aku tidur sebab duk layan cerita hantu kak limah tu .. walaupon dah tengok berkali-kali tapi aku tetap jugak nak tengok lagi .. sebab cerita tu mmg super duper bangang.. hakhak! kelakar yang amat sangat .. hampet betul si Mamat Khalid tu .. buat cerita tak pernah nak serius .. ending aku tak berapa nak berkenan sangat .. tapi cerita tu overall best !  jauh lebih best dari zombi kampong pisang ..

then , disebabkan mengantuk yang amat sangat , aku pon tidurlah sampai tak ingat dunia .. siap termimpi-mimpi si lumpuh yang boleh berjalan tu .. LOL .. macam takde orang lain nak mimpi .. tengah best bermimpi tu , aku dikejutkan dengan bunyi bising yang amat sangat .. dan bunyi tu betul-betul dekat depan rumah aku .. demm .. bila aku hayati betul-betul , baru aku perasan bunyi tu adalah bunyi motor .. argh , mamat manalah pulak yang duk merempit depan rumah aku ni .. eh bukan , mamat-mamat manalah pulak yang duk merempit depan rumah aku ni .. sebab aku dengar lebih dari sebuah motor .. dekat 10 buah jugak kot pada hemat aku ..

pergh !! mmg cari pasallah mamat-mamat ReMpIwTt ni semua .. dahlah hari ni hari jumaat .. boleh tidur sampai pukul 12 jer sebab nak pergi solat jumaat pulak .. kan kalau tak pergi kena hambat ngan batang penyapu pulak .. adoi .. mmg cari nahas la mamat-mamat ni .. mmg stok nak makan taik pusat ni .. jaga kau !

so dengan semangat mamai , aku pon bukaklah tingkap .. nak jengah tengok .. konon-konon nak sound lah kan .. nak keluar segan sebab tak gosok gigi lagi .. dahlah semalam makan petai .. nanti tak pasal-pasal aku yang kena sound balik .. so , aku pon jengahlah tengok .. oh , baru aku ingat !  member aku ada tag gambar kat facebook semalam ..



ehh silap =.=


baru betol .. heheh!


demm .. aku baru ingat yang hari ni ada orang main motor .. patutlah bising .. diorang tengah race rupanya .. so , mmg takde harapanlah aku nak sambung tidur kan ? kesian aku ..

aku tak pergi tengok pada sebelah pagi tu sebab aku malas .. malas nak mandi sebenarnya .. aku tengok dari jauh jelah .. lagipon bukan best sangat sebelah pagi sebab semua perlumbaan dalam peringkat saringan .. so baik aku pergi lepas jumaat sebab comfirm-confirm dah final time tu .. kan ?


*solat jumaat*


okay dah petang kan ? so , aku pon pergilah tengok .. adalah gambar sikit-sikit aku ambik dengan berbekalkan DSLR sony ericsson aku tu .. kualiti gambar tak berapa nak bagus .. walaupon track diorang berlumba tu betul-betul depan mata aku tapi still gambar nampak jauh .. jadi zoom out pulak .. gile lah ..








ni adalah gambar penonton yang hadir .. mmg ramai ah .. ni baru sebelah sini .. yang sebelah sana lagi ramai .. tak termasuk yang sebelah sinun lagi .. so , agak meriahlah .. mostly ramai yang hadir sekeluarga ..


ustaz sekola agama aku time kecik-kecik ..








mamat ni hampir semua dia menang .. gile hebat ..










ni adalah untuk kategori 2 strokes ataupon enjin 2 lejang .. ramai budak-budak muda join kategori ni sebab bajet nak beli motor 4 strokes takde .. so , diorang modified motor tu jadi ala-ala scrambler .. motor asal adalah dari model Honda Cup 70 , EX5 , dan tak ketinggalan Honda Cup 50 ( honda samah org ganu panggil ) .. tapi diorang kurang berani nak melompat-lompat sebab takut makan tanah .. yelah , motor bukan stok nak main lompat-lompat kan ? manakala kaum yang lebih berusia join kategori 4 strokes dan terbuka .. tapi mamat yang baju merah atas tu serius hebat .. hampir semua dia pegang dari peringkat saringan sampailah final .. 

okay tu jer gambar yang aku sempat ambik .. malas nak ambik banyak-banyak sebab panas .. so lepas habis jer semua , aku pon balik sekali .. niat nak tidur tapi tak jadi sebab tengok kereta kotor yang amat .. daripada aku tidur baik aku main buih kan ? kerana aku tak suka kepada kekotoran .. aku decide nak basuh kereta .. baguskan aku ?

lastly , aku rasa bangga jugaklah sebab Fc West ( felda chalok barat ) penganjur kali ni .. bukan senang tau nak ada pertandingan ni .. 4 tahun sekali .. ala-ala macam World Cup la pulak .. tahun ni saja dah 4 kali dianjurkan dekat kampong aku .. err , ok ..

oh ya .. ni ada video .. low kualiti la .. sempat bluetooth ngan member sebelum balik tadi .. korang tengoklah ek .. kalau taknak tengok terus jer pergi bahagian komen tu .. beromenlah kat situ ramai-ramai .. takde orang marah .. percayalah ..





p/s  aku bangga jadi anak Felda .. sebab anak Felda dah ramai yang berjaya .. jadi artis .. LOL ..




11 ribu orang sedang beromen ;D:

Sabri said...

haha, ade gak ptandingan camni ek..
psstt : jom join contest teka-teki tarikh umum spm 2010 kt blog aku yer.. :D

PinQib said...

hehe
x sngka. kat mesia pung adaa



GONG XI FATT CHOIII
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HAPPY RABBIT YEAR :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Journey from HELL|
Sorry lama Tak SINGGAH.

Miss Yaty said...

fuhyooo..hebatnye dorang bawak moto...err tapi satu je akak tak suka..bunyik moto ni lagi bising dari moto biase..tensen!!haha

eh rajinnya anak ayah..tolong basuh kete ayah akak sekali boleh tak? dah habis berdebu tak nampak jalan dah..haha

tomatokering :) said...

hahahaha ! lawak ahh juan nih !! XD
dah2 p sambung tdoq :P

JuanYuan said...

@Sabri
yup..ada..haha :D

JuanYuan said...

@PinQib
haha..mestilah ada..

soke :))

JuanYuan said...

@Miss Yaty
betol tu..sakit telinga..hahaha..

erk basuh kete?upahnya?haha

JuanYuan said...

@tomatokering :)
haha..kisah benar tu syg ..

Biela Sapine said...

Kalau tiap tiap tahun adakan program macam ni, kaki rempit semua pasti join && berkurangan. Kann kann ??

sicomot-comel said...

wee ~ bestnye law dpt race mcm ni.. =)

p/s: adehh,,segan plak nk bg komen kt sini sebab kena pastikan line clear tuh..huk3

Ministera said...

Ganah demo kecek lua...haha

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...