pencinta kehidupan

Kata Pengantar

Hai semua.. Bismillah dulu sebelum bacer tau.. Ambik berkat :) jom !

Thursday, September 30, 2010

lelaki jahat atau perempuan bodoh??

well.. Juan baru lepas buat homework.. letih tak hilang lagi tapi ttp jugak nak update.. nk share ngn korang tentang masalah-masalah remaja sekarang ni.. so, get ready okeh??




mungkin tajuk agak annoying tapi Juan tak kisah.. ni just pendapat Juan.. 

korang perasan tak yang zaman sekarang terlalu banyak benda buruk dan keji berlaku?? contohnya kes pembuangan bayi,rogol anak,bunuh,cabul kakak.. macam-macam.. korang terfikir tak sebab aper benda ni berlaku??

well, sebenarnya Juan nak kongsi ngan korang pasal remaja sekarang.. terutamanya yang berkapel.. yer, KAPEL!!

ramai budak perempuan sekarang yang terlalu bodoh menilai cinta.. sanggup menggadaikan maruah demi cinta kononnya.. padahal semua tu dusta! konon berjanji sehidup semati.. then, kerana terlalu percaya janji-janji manis lelaki, ramai yang sanggup menyerahkan tubuh badan.. diorang ingat diorang akan kekal sampai bile-bile dat's why diorang sanggup bagi ape sajer.. so, pade sape-sape yang fikir macam tu.. Bullshit!

FYI, kebanyakan lelaki sekarang hanya nak ambik kesempatan jer kat budak pompuan.. terutama yang baru nak naik.. ramai yang just 'touch n go' jer.. (Juan tak)




tapi, kiter tak boleh nak salahkan pompuan semate-mate.. kiter kene fikir.. sebab aper diorang jadi macam tu.. Juan raser orang lelaki pon memainkan peranan.. jahat tak seorang lelaki tu yang memberi janji-janji palsu dan bicara manis semate-mate?? of cos! damn!

agung sangat ker cinte?? yes, love is blind and can blind you..

contoh kat IPT.. korang perasan tak?? ader yang kapel tak sapai sebulan kenal.. malah yang kapel dalam minggu orientasi pon ader.. cinta pandang pertama?? bullshit once again..

Juan ader sorang kawan.. kawan?? mmm use to lah.. dier pernah mengaku ngan kawan-kawan dier yang dier kapel ngan awek dier sbb kawan-kawan dier yang cabar.. and awek dier tahu pasal bende tu.. tp yang peliknye, awek dier tak marah pon.. well, ape pendapat korang?? cerdik kn budak puan tu.. macam lembu..





ape yang menjadi masalah kat sini ialah, biler pasangan kapel tadi mula menjadi intim.. okeh, sbg contoh.. mule-mule si pompuan ni baik sangat.. rajin,lemah lembut,hormat orang tua, and watever.. then, biler dier kapel ngan si lelaki ni, dier muler berubah.. meluat tengok.. asyik duk berkepit ngan pakwe sampai jadi lembu.. yer, LEMBU!

mana tak lembunyer.. daripada rajin datang kelas, jadi malas.. daripada dengar cakap mak ayah, jadi derhaka.. tipu mak ayah.. daripada jadi manusia, jadi lembu.. tup tup dapat berita, dah beranak.. mase maner pregnant?? mase sibuk ngan heaven ciptaan diorang lah.. lepas tu baru nak menyesal.. blah la weh..!

kononnya '' aku muda lagi, masa nilah aku nak enjoy ''.. well bullshit lagi! 

muder sampai bile dik, kak?? ko takkan tua ker?? hidup selame-lamenyer ker?? fikirlah.. jangan jadi manusia yang tak reti bersyukur dan menjadi sampah di bumi sendiri.. 

mungkin ader yang salah paham.. cakap Juan anti-kapel,, sebenarnya tak.. Juan tak kisah korang nak kapel.. tapi pandai-pandailah bawak diri.. Juan pon penah kapel gak.. tapi pastikan berada di landasan yang betul.. jangan buat bende yang tak dapat diterima.. jangan kerana kapel, kiter membelakangkan agama ngan mak ayah kiter.. jangan buat sesuatu yang di luar penerimaan masyarakat.. ader otak kn?? pikir la..

oklah.. Juan letih sebenarnya.. xlarat nak bebel tulis panjang-panjang.. Juan utarakan pasal ni bukan sebab Juan nak malukan maner-maner pihak.. tapi just untuk renungan dan tauladan buat sumer..
kalau Juan rajin, mungkin Juan akan sambung lagi topik ni keh..


oh.. love.....


persoalannyer.. lelaki jahat atau perempuan bodoh??

*picture credit to google..

* don't do love if you're not use to it..

1 ribu orang sedang beromen ;D:

kazaf kim said...

yeahh..bodoh cam lembu

Next Back home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...